KÜTÜPHANE MORGTA ÖLÜME TERK EDİLMİŞ!

featured
service

         Yığılca İlçe Halk Kütüphanesinin tarihi yok olmak üzere. Geçmişten günümüze nesilden nesile aktarılan bilgi yok oluyor! Daha önce Yığılca’da bulunan Askerlik şubesi vb. kurumlar gibi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen halk kütüphanesi sahip çıkılmayı bekliyor. Özellikle eksi sağlık ocağının bulunduğu binada morg alanına yapılan tadilat sonrası kütüphanenin bu bölgeye alınması ölüme terk edildiğini gösteriyor. 

Kütüphane, yakın zamana kadar şu anda Ziraat odasının bulunduğu yerde hizmet veriyordu. Devlet Hastanesi yeni binasına taşınınca boşalan binanın üst katları Öğretmenevi , Sağlık Ocağı kısmı Halk Eğitim Merkezi oldu. Laboratuvarlar, morg, kömürlük ve depoların olduğu bodrum katı ise öylesine yapılan tadilatla  2017 yılında Yığılca İlçe Halk Kütüphanesi’ne tahsis edildi. Memur olmaması ve Kaymakamlıkta yeterince personel olmaması nedeniyle  2021 yılına kadar ilçemize hizmet verdiği söylenemez. 2020 yılı Aralık ayında Kaymakam Abdullah Kurt ve Belediye başkanı Rasim Çam olaya çözüm bulmak için Orhangazi Camisi yanındaki belediyeye ait garajların bulunduğu binanın 3.katını kütüphaneye tahsis için anlaşmışlardı. 2021 yılında Kütüphaneye personel ataması yapıldıktan sonra taşınma işine hız verildi. Kaymakamlık, Belediye ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü Kütüphanenin bir an önce taşınması için her türlü gayreti göstermelerine rağmen Bakanlık bir türlü konuyu çözmek için gereğini yapmadı. Her defasında ödenek yok vb. bahanelerle ipe un serdikleri için Yığılca insanı kitap ve Kütüphaneyi unuttu. Şu andaki kütüphanenin olduğu yerde bırakın kitap okumayı insan 15 dakika bile oturduğunda hasta olur. 

Mevcut kitaplar bu nemli ve havasız yerde çürümeye terkedilmiş durumda. Binlerce kitap kullanılamaz halde. Bir Kütüphane bin hapishane kapatır sözü tarihte kaldı. Bu haliyle mevcut kütüphaneye kimse gitmiyor. Yığılca siyasetçileri Ankara yolarını aşındırırken kütüphaneyi es geçiyor. Siyasetçilerin akıllarına kütüphane gelmiyor. Halkın okuması bizi rahatsız eder diye mi düşünülüyor bilinmez ama belediye on aydır bu binadan kira bile almıyor. Mevcut yerin kira sözleşmesi, yerleşim krokisi vb çalışmaları yapılıp ihtiyaçlar bakanlığa yazılmış. Sadece ufak tefek boya, temizlik vb. işleri var.Sonuç olarak bakanlığın bu konu ile ilgili işlemleri hızlandırması için öncelikle Cumhur İttifakı ilçe yöneticilerini göreve davet ediyoruz. 

Milletvekilleri ile birlikte inşallah Kasım ayındaki Çocuk Kitapları haftasına kadar bu işi çözerler. Okulların açıldığı ve yüz yüze eğitimin devam ettiği bu günlerde buna her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Halkımızın okuyup bilgi sahibi olması için herkesin üzerine düşeni yapması elzemdir. Yetkilileri olayın çözümü için göreve davet ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KÜTÜPHANE MORGTA ÖLÜME TERK EDİLMİŞ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!