Karadere İçmesuyu Tesisi Tamamlandı – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

    2019 yılında Bolu ve Yığılca sınırları içerisinde bulunan bölgeye inşa edilen 3 bin 635 metrelik tünel ile çalışmalarına başlanan Bolu Karadere İçmesuyu Tesisi’nde tüm imalat sürecinin tamamladığı bildirildi.

Konu ile ilgili DSİ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“Dsİ Bolu’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bolu’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda 2019 yılında çalışmalara başlanılan Bolu Karadere İçmesuyu Tesisleri işinde tüm imalatları tamamlandı. Karadere havzasında bulunan memba kalitesindeki sular artık arıtma tesisine ulaştı.”

Tüm imalatların tamamlanıp arıtma tesisine su verildiği kaydedilen açıklama şöyle devam etti: “Bolu Karadere İçmesuyu Tesisleri işi kapsamında yapılan regülatör ve isale hattı ile Bolu’da yaşayan vatandaşlarımıza memba kalitesinde ve Avrupa standartlarında yıllık 7,88 milyon m³ içme suyu temin ediliyor. 115 bin kişinin içme suyu ihtiyacı sadece bu kaynaktan karşılanarak milli ekonomiye katkı sağlanıyor.”

3504 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karadere İçmesuyu Tesisi Tamamlandı – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam