Fındık üretim maliyetleri düşecek!

featured
service

Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında, fındık bahçelerinde maliyetleri düşürmeyi hedefleyen tek gövdeli üretim yöntemi kullanılıyor. Enstitü, fındık ağaçlarında aşılama tekniğiyle tek gövdeli üretim çalışmalarını sürdürüyor.

Aşılama çalışmaları sonucunda başarılı sonuçlara ulaşılmış durumda. Enstitü Müdürü Mustafa Arslan, Türk fındığının tarım ve ormancılık sektörleri için önemli bir tür olduğunu belirtiyor. Kültür fındığı üretiminde işçilik maliyetlerini düşürmek için tek gövdeli üretim yöntemine odaklandıklarını ifade eden Arslan, aşılama sayesinde işçilik masraflarının minimize edildiğini söylüyor.

Enstitü, bilimsel bir yaklaşımla aşılama yöntemlerini ve zamanlamalarını farklı şekillerde deneyerek başarı oranını artırmayı hedefliyor. Türk fındığı ağaçlarının tek gövdeli olması, bu yöntemin uygulanmasını mümkün kılıyor ve maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor.

Arslan, elde ettikleri sonuçları değerlendirmek amacıyla Türk fındığı ağaçlarının rekoltesini inceleyeceklerini belirtiyor. Türk fındığının iklim ve toprak şartlarına toleranslı olduğunu vurgulayan Arslan, aşılama yöntemiyle fındık üretiminin genişletilebileceğini ifade ediyor.

Enstitü, çalışmalarının sonuçlarını kamu ve özel sektörle paylaşarak bilgi aktarımını sağlayacak ve aynı zamanda çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlayarak bilimsel camiaya sunacak.

Gerçekleştirilen bu proje, fındık bahçelerinde maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak adına umut vadeden bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fındık üretim maliyetleri düşecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam