Ağır tonajlı araçlar Memur-Sen yolunda!

featured
service

21.10.2022 tarihli yazımda “Ağır tonajlı araçlar her sokağa girebilir mi?”

17.01. 2023 tarihinde “Ağır tonajlı araçlar!”,

19.01.2023 tarihinde “Karaca kavşağı ve Hal kavşağı arasındaki yol ağır tonajlı araçlara kapandı!”,

27.02.2023 tarihinde “Ağır tonajlı araçlar Karaca kavşağı, Hal kavşağı arasındaki yolu kullanıyorlar!”

15.06.2023 tarihinde “Damperli kamyonların güüm güm sesleri- Karaca kavşağı ve Hal kavşağı arası vızır vızır!” başlıklı köşe yazıları yazmıştım.

Ağır tonajlı araçların “D-655 Karayolu Karaca Kavşağı ile Servet Bucurgat Caddesi Ruhi Kurnaz Bulvarı kavşağına kadar (Memur-Sen konutları ile Aşiyan konutları arasından geçen yol) olan yolu kullanmaları yasaktır.” Bu konu ile ilgili uyarıcı yasak levhaları var. “Bu yol kamera tarafından 24 saat süre ile izlenmektedir.” Buna rağmen bu yol ağır tonajlı araçlar tarafından kullanılıyorsa bir yerlerde eksiklik ya da gözden kaçan bir problem var demektir.

Ağır tonajlı araç sürücülerinden bazıları bu yolu lojistik amaçlı kullanabilmeleri için Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınması gereken o belgeyi almış olsalar bile o belge, sürücülerin o yolda süratli gitmelerini gerektirmez! O belge o yolun kullanılabilmesi için alınan sadece bir izin belgesidir. Emniyet güçlerinin son günlerde yaptığı kontrol ve denetimler netice almaya yöneliktir. Bu arada emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. Ama ağır tonajlı araç sahipleri buna rağmen kaçış yollarına tevessül etmektedirler.

Ağır tonajlı araçlar Karaca Kavşağı ve Hal Kavşağı arasındaki yolu, yani Memur-Sen-Aşiyan konutları arasındaki yolu (Servet Bucurgat Caddesi) maalesef kullanıyorlar. Bu yolu öğrenci servis araçları, çocuğunu otomobiliyle okula götüren araç sahipleri, mesaisine gitmek durumunda olan vatandaşlar, halk otobüsleri de kullanıyor. Yol vatandaşın ihtiyacı için yapılmıştır tabiî ki kullanacaklar. Araç sahiplerine bu yolları niçin kullanıyorsunuz diyemeyiz. Ama yaşadığımız toplumu idare etmenin, araç kullanmanın da bir usulü, bir kuralı var. Bu kurallara uyulmadığı için vatandaş, özellikle ağır tonajlı araçların bu yolu bu şekilde kullanmalarından rahatsızlar.

Ağır tonajlı araç denilince aklımıza ne türden araçlar gelir? Tır diye bildiğimiz uzun araçlar, çift dingilli kamyonlar, beton mikserleri, belediye ve özel idareye ait kamyonlar vb. Ağır tonajlı araçların bu yolu kullanmalarından vatandaş niçin rahatsız? Çocuklarımız, insanlarımız ölmesin, sakat kalmasın diye!

Öğrenciler kimin çocukları? Yukarıda saydığımız araç sahiplerinin çocukları yeğenleri veya yakınları. Kurallara uymayan kim? Yukarıda saydığımız araç sahipleri veya sürücüleri. Kuralları veya yasakları koyanlar kim? Öğrencilerin çalışan anne-babaları veya yakınları? Kurallara uymayanlara cezayı yazanlar kim? Emniyet veya belediye görevlileri. Bunlar kim? Onlar da o öğrencilerin çalışan anne, baba veya yakınları. Peki problem nerede? Ağır tonajlı araçları kurallara göre kullanmayanlarda!

Yollar yapılmış hizmete açılmışsa bunu yapan kim? Bizler. Kurallara uymayan kim? Bizler. Çocuklar kimin? Bizim çocuklarımız. Toplum kurallarla yönetilir. Bizler kurallara uyacağız. Aksi halde hayatımız boyunca hiç unutamayacağımız acılarla karşı karşıya kalırız. Buna da hiç kimsenin hakkı olmasa gerek.

Son günlerde özellikle emniyet teşkilatında görevli memurlar tarafından o yolda gerekli denetimler yapılıyor, tedbirler alınıyor, sürücüler çeşitli şekillerde uyarılıyorlar. Fakat bizim insanımız maalesef bu durumu da istismara kalkışıyor. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Ana yolu kullanmayıp ara sokakları kullanmaya başladılar. Ruhi Kurnaz Bulvarı kavşağından Memur-Sen konutları istikametine doğru giden ağır tonajlı araçlar belli yerlerden sola dönüş yaparak Arapçiftliği mahallesinden yeni açılan Çamköy kavşağına gitmektedirler. Hayret ki ne hayret yani!

Ağır tonajlı araçların ara yollara girmeleri birçok yönden mahsurlu. Neden biliyor musunuz? Su, kanalizasyon, doğalgaz, telefon vb. alt yapılar ağır tonajlı araçlar tarafından zarar görebilir de ondan. Ağır tonajlı araç sahipleri veya sürücüler bu konularda uyarılmalıdırlar. Peki bunları kim uyaracak?

Onu da şöyle izah edebilirim: Bu konuda İl Özel İdare Genel Sekterliği, Belediye Başkanlığı, Kamyoncular Kooperatifi, Düzce’deki Beton Santral sahipleri, Akçakoca ve Ereğli’de bulunan fabrika sahipleri veya idarecileri, TMO’nun ilgilileri vb. kuruluş temsilcileri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak bir toplantı ile bir araya getirilmelidir. Yukarıda dile getirmeye çalıştığım konular eğitim amaçlı olarak gündeme alınmalıdır. Belli konularda fikir birliği sağlanmalıdır. Alınan kararların sonucu her kuruma bildirilmeli. İlgili kurum veya kuruluşlar da kendi bünyesinde çalışan kamyon sürücülerini bilgilendirmelidir. Bu işin üzerine sürekli ve inatla gidilirse ancak sonuç alınabilir. Eğitim, değişim ancak böyle olur. Yoksa sadece polisiye tedbirlerle bu iş bir yere kadar olur ve kalıcı bir sonuç alınamaz diye düşünürüm. Hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağır tonajlı araçlar Memur-Sen yolunda!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!