Yığılca’da karla mücadele; tüm iş makinaları seferber edildi

featured
service

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile tüm yollar kapandı.

İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaşırken köyler ise 1 metreyi aşmış durumda.

Yığılca Belediyesi ve Yığılca Kaymakamlığı karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan ana caddeler ve ara sokaklarda Yığılca Belediyesine ait iş makinaları kar küreme çalışması yaprak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Köy yollarında ise Yığılca Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışma gerçekleştiriyor. Olası yaşanacak durumlara karşı 112 acil servis ekipleri tarafından paletli ambulans hazır bekletiliyor.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, 33 köy yolunun kapalı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, “Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak ekiplerimizi hazır halde bekletiyorduk. Ancak beklentinin üzerinde bir yağış gerçekleşti. Halkımıza sıkıntı yaşatmamak adına 4 mahallemizde ekiplerimiz ile birlikte çalışma gerçekleştiriyoruz. Belediye ekiplerimiz, Düzce İl Özel İdare ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Köy Hizmetleri araçları ve Karayolları ekipleri ile birlikte yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Araçların yollara sağlı sollu çekilmesi ile tehlike oluşuyor. Buzlanmadan dolayı iş makinalarımızın kayabilir. Ekiplerimiz gece sabaha kadar çalıştılar. Şİmdide ara vermeden çalışmaya devam ediyorlar. 39 köyümüzün hemen hemen tamamı kapalı. İlçemizde bulunan tüm iş makinalarını seferber ederek hazır bekletiyoruz. Kar yağışının biraz ara vermesi ile daha hızlı bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

5906 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da karla mücadele; tüm iş makinaları seferber edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!