Sokak hayvanları için mücadele ediyorlar

featured
service

Kış aylarının çetin geçtiği son dönemde dışarıda kalan sokak hayvanlarına Devlet Millet ele ele olarak sahip çıkıyor.

Yığılca’da sokak hayvanları için başlatılan “Dağlara Buğdaylar Serpin” projesinde yemleme çalışmaları yapılıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile gerçekleştirilen projede dışarıda kalan sokak hayvanlarının durumu da veteriner hekimler tarafından kontrol ediliyor.

Yığılca Kaymakamlığı himayesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ilçe geneli 39 köy ve 4 mahallede “Dağlara Buğdaylar Serpin, müslüman beldesinde kuşlar aç kaldı demesinler” şiarıyla yapılmış olan uygulamalar çerçevesinde tüm ilçe geneli muhtarlıklar ve vatandaşlar tarafından sokak hayvanları için yemler bırakıldı.

Konu ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Tüm ilçe geneli muhtarlıklarımız ve vatandaşlarımız kampanyaya kulak verip bu şuurla ilçemizde kuşlar ve sokak hayvanları için belirlenen noktalara hayvan yemi ve kuş yemleri bırakıldı. İlçede vatandaş tarafından da kabul gören kampanya çerçevesinde bu soğuk kış günlerinde besinsiz hiçbir hayvan kalmaması kaidesi ile çalışma devam etmektedir”

3646 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokak hayvanları için mücadele ediyorlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!