Veli VERGİLİ

TURİZM İLE KALKINMA HAYALLERİMİZ 12/04/2022

service

Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar; 2020 yılı 10 Nisan günü emekli olmuştum. Zaman durmadan geçip gidiyor. Bugün itibari ile emeklilikte iki yılı bitirdim. Ara sıra öğretmenliğimin o güzel yıllarını özlesem de yapacak bir şey yok hayatın bu emeklilik dönemini de Allah’ımın bahşettiği kadar yaşayacağız. Önemli olan yaşadığımız süre içinde ailemiz, çevremiz ve ülkemiz için yararlı işler yapmaktır. Ben de bunun için gazetede köşe yazarlığı yapıp insanlığa yararlı olmaya çalışıyorum. Bu hafta öğrencilerimiz ikinci dönemin ara tatiline girdiler. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız biraz dinlensinler onları gelecek günlerde zorlu bir maraton bekliyor. Yıl sonu sınavlarından sonra LGS, bursluluk ve üniversite sınavları derken dönem bitecek. 15-22 Nisan ülkemizde Turizm Haftası. Yığılca olarak turizmle kalkınma hayallerimiz var. O nedenle bu konu ve ilçemizin bazı sorunlarını gündeme getirdiğim bu haftaki yazıma başlıyorum.
Değerli Okuyucular, geçen yıl yazdığım ” İlçemizde Turizm” adlı yazımda 2021 yılının Düzce’de “Turizm Yılı” ilan edildiğini, Düzce Valiliğinin çalışma grupları oluşturduğunu, belirlediği rota çalışmaları ile bu konuda güzel çalışmalar yapacağını, Hasanlar Barajı Yelken ve Su Sporları Festivali ile Bal Festivali yapılacağını, Geyik beli (Yılan çatı) Kanyonu’nda milli parklarla ilgili çalışmalar ve Sarıkaya Mağarası’ndaki peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapılacağını, valimiz Cevdet Atay’ın önce Sarıkaya Mağarası yolunun yapılacağını söylediğini yazmıştım. Vali bey Sarıkaya ile ilgili işleri yaptırdı  lakin diğer turizm hayalleri başka bahara kaldı. Malum virüs ve ekonomik sıkıntılara bu yıl yaşadığımız çetin kış şartları eklendi ve devletin düzeni alt üst oldu. Sonrasında başlayan Rusya – Ukrayna Savaşı bu olumsuzluklara tuz biber ekti. İlçemiz de bu kötü gidişattan nasibini aldı. Gelen zamlar ve olumsuz hava şartları ve savaş tüm dengeleri değiştirdi. İlçe halkımızın en büyük umudu fındıkta. İnşallah nisan ayındaki hava şartları bu hayallerimizi baltalamaz. Arıcılıkla uğraşanların hayalleri de sekteye uğradı. Beklentimiz ormangülü ve kestane balına kadar arılarımızın kendilerini toparlayıp çoğalmaları.
Düzce-Yığılca yolu ile Yedigöller turizm yolları konusunda pek iyimser değilim. Siyasiler ve bürokratlar umut pompalıyor,  inşallah 2023 seçimleri nedeniyle bu hayaller gerçek olur. Burada sayın valimiz Cevdet ATAY Bey’in affına sığınıp kendisine seslenmek istiyorum. Sayın Valim: Haber siteniz ve sosyal medya hesaplarınızı takip ediyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla zamanınızın çoğu Düzce merkez ve Akçakoca’da geçiyor. Son 4-5 ayda Yığılca ile ilgili bir haberiniz yok. Yığılca’da karlar eridi, buzlar çözüldü. Bir halk günü düzenleyip sorunlarımızı yerinde görmenizi dinlemenizi isteriz. Eskiden biz görevde iken vali beyler sık sık gelir pazarımızda bile gezerdi. Pazar yerimizin bir bölümü kış şartlarında yıkıldı. Başkan Rasim Çam ekonomik gücü olmadığı için bir şey yapamadı. Gıda satıcıları başka yerde, diğer satıcılar başka yerde. Hiç değilse yıkılmayan bölüm yapılacak destekle kullanılabilir. Çimento kamyonları ve taş ocağı kamyonları canavar gibi halkımızı tehdit ediyor. Şehir merkezinden geçen kamyonlar yüzünden balkonlara çıkamıyoruz. Hem hızlı gidip hem toz yapıyorlar. Belediye başkanımız ve Kaymakam Bey’den bu soruna bir çözüm bulsun istiyoruz. Açık havalarda sık sık sulanması bir nebze çare olabilir. Hele bir de şu sahipsiz köpekler ayrı bir sorun. Koçum Aydın olmasa köpeklerden çekeceğimiz var.
Turizmle ilgili Kaymakam Bey’in bir etkinlik yapmaya çalıştığını duydum. İlçe halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak buna destek vermeliyiz. Öncelikli olarak Düzce’den başlayarak ilgili turizm alanlarına kadar tabela ve yön levhalarının yapılması iyi olur düşüncesindeyim. Sonrasında tanıtım çalışmalarına hep beraber destek vermeliyiz. Düzce’de kurulan Yığılcalılar Derneği’mize tanıtım çalışmalarında çok iş düşüyor.
Yığılca için hayallerimizi canlı tutmalı umutsuz olmamalıyız. İnsan dünyada, hayal ettiği kadar vardır. Hayallerimizden vazgeçmeyelim. Hayalsiz hiçbir şey yapılamaz. Hayaller ölürse insanlarda ölür. En fakir insan bir kuruşu olmayan değil, bir hayali olmayandır. Hayallerimizin son kullanma tarihi yoktur. Hayallerimiz gerçek, geleceğimiz aydın ve sağlıklı olsun. Sevgi, saygı ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

TURİZM İLE KALKINMA HAYALLERİMİZ 12/04/2022

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!