Ekipler Sahada, Selin Bilançosunu Paylaştı

featured
service

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Baltacı, bayrama kadar yaraların sarılacağı bilgisini paylaştı.

Baltacı, “Karadeniz bölgemizdeki illerde yaşanan sel afetinde ilimiz ve ilçelerimiz de hasarlarla yaptığımız çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek isterim.” Dedi.

Afetin en çok hissedilen Yığılca ilçesinde hummalı bir çalışma yapıldığını söyleyen Yığılca İl Genel Meclisi İl Daimi Encümeni Ramazan Muhterem Baltacı, “Düzce genelinde afeti en çok hisseden ve zarar gören ilçemizde çalışmalar hummalı bir şekilde yapılmaktadır. Şuanda ana kartel yollarımızda kapalı olan yolumuz yoktur.  Yedigöller yolundaki çalışmalar inşallah bayrama kadar tamamlanacaktır. Kırık-Karadere mevkisin de kurumların ortak çalışması ile servis yolu yapılmış olup bayramdan  sonraki ilk hafta tamamen nakliye yolu olarak hizmet verecektir. Düzce genelinde 62 iş makinesi 50 kamyonla özel idare olarak sahadayız. 165 personelde eşlik etmektedir. Toplamda 85 köyün içme sularında hasar oluşmuş olup ilçemizde 17 köyümüzün sularında hasar meydana gelmiştir. Bunların 7’ sinin arızaları giderilmiş olup 10 köyümüzde çalışmalar devam etmektedir. Bu köylerimizdeki çalışmaların aksama sebepleri birincisi su hatlarının derelerden geçişi ikincisi bazı köylerimizin boruları özel üretim olduğu için borular beklenmektedir. Düzce’ de toplamda 30 km sıcak asfalt 56 km stabilize yollar 11 köprü 20 menfez, 482. 000 m2 dolgu 908 m1 tp boru zarar görmüş olup 65 bölgede heyelan oluşmuştur. Köprüler hariç 160 milyon TL gibi maddi hasarlar meydana gelmiştir. Ayrıca Aksu köprüsü şuanda trafiğe kapatılmış olup özel idareden ve DSİ’ de gelen teknik ekip inceleme yaptıktan sonra akıbeti belli olacaktır. Rabbim Devletimize zeval vermesin. Acil yardım ödeneğinden ve hibe gelen paralarla yaralar sarılmaya başlanmış olup vesile olan herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekipler Sahada, Selin Bilançosunu Paylaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!