Yığılca’da bal fiyatları belli oldu

featured
service

2013 yılında kurulan Yığılca’da arıcılığın gelişimi ve tanıtımına katkıda bulunan Balköy kooperatifi olağan genel kurulu Yığılca Belediye toplantı salonunda üyelerinde katılımı ile gerçekleşti.

Genel kurulda Başkan Said CESUR, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut ILGIN, Gökhan ALKAN, Nizamettin KALAYCI ve Murat ATASOY güven tazeledi.

Genel kurulda 2021 yılı faaliyetleri ve bilançosu görüşülerek ibra edildikten sonra kooperatifin 2022-2023 yılları arasında gerçekleştireceği faaliyetler ve ortaklık yapısı ile ilgili maddelerin görüşülmesine geçildi.

Kurulda görüşülen maddeler şu  şekilde.

“-Kooperatif Ortaklarından ortaklık aidatlarını ödemeyenler ile AKS Kaydı Bulunmayan ve Arıcılık Faaliyetiyle İştigal Etmeyenlerin Ortaklıktan Çıkarılması

– Kooperatife yeni ortak alımının ortaklığı sonlandırılacak üyelerin durumu netleşene kadar durdurulması

-Kooperatife bundan sonra katılımı sağlanacak ortakların 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olağanüstü kongre sonrasında alınacak kararlar doğrultusunda ortaklığa kabul edilmesi

-Mevcut ortaklardan bundan böyle her ay 100,00 (Yüz) TL ortaklık aidatı alınması

Ayrıca S.S Yığılca Bal Arısı, Ana Arısı, Damızlık Arı, Arı Ürünleri Ve Tarım Ürünleri Üretimi ve Pazarlama Kooperatifine ait olan “Balköy Yığılca” markası/amblemi/etiketi altında satış gerçekleştiren firma, işletme, kuruluşların satışlarının durdurulması, bundan böyle kooperatif  ile satış sözleşmesi imzalandıktan sonra belirlenen şartlar altında satış ortaklığı gerçekleştirmesi durumunda “Balköy Yığılca” markası ile satış yapabilmelerinin sağlanması,

– Balköy Yığılca” markası ile satış gerçekleştirmek isteyen firma, işletme ve kuruluşlardan marka kullanımı ve pazarlanmasına ilişkin ücret alınması, bu tutarın ilk yönetim kurulu toplantısında belirlenerek ilan edilmesi kararları alındı.

-2022 sezonunda satışı gerçekleştirilecek olan Yayla Balı ve Kestane Balı fiyatlarının da bu yılın rekoltesi ve üretim giderlerinin hesaplanarak aşağıdaki şekilde belirlenmesine, fiyatlamaya uymayan ortakların ortaklık durumlarının  yönetim kurulunca değerlendirilmesine oy birliği ile karar verildi.

-Çiçek Balı Toptan 300,00, TL, Perakende 375,00 TL

-Yayla Balı (Orman Gülü)  Toptan 400,00, TL, Perakende 500,00 TL

-Kestane Balı Toptan 500,00, TL, Perakende 600,00 TL

 

 

 

7354 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da bal fiyatları belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam