Hıdırellez şölen havasında kutlanacak

featured
service

İzmit Belediyesi doğanın uyanışını ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez’de Balören, Mecidiye ve Bayraktar Mahallelerinde 3 gün boyunca şenlik düzenleyecek.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde köy muhtarlıkları ile birlikte gerçekleşecek olan Hıdırellez Şenlikleri, Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nin yanı sıra 3 gün boyunca köylerde de devam edecek. Programlar çerçevesinde 5 Mayıs Cuma günü Mecidiye Köyü’nde, 6 Mayıs Cumartesi günü Bayraktar Köyü’nde ve 7 Mayıs Pazar günü Balören Köyü’nde etkinlikler gerçekleştirilecek. Halk arasında geleneksel özellikleri taşıyan kışın bitişi ve tabiatın yeniden uyanışını simgeleyen Hıdırellez’de, üç gün boyunca devam edecek olan etkinliklerle İzmit’in köylerinde renkli görüntüler ortaya çıkacak. Hıdırellez’in kendine özgü ritüellerinden olan ateş üstünden atlama ve konserlerle şölen havasında geçecek olan şenliklere tüm mahalle sakinleri davet edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hıdırellez şölen havasında kutlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!