KOLAY PARA HIRSI VE FENOMENLER

service

Sevgili okurlarım, bu hafta sizlere kolay para kazanma hırsı ve sosyal medya fenomenleri hakkında yazma ihtiyacı duydum. Bu konular günümüzün çok önemli konusu. Maalesef bu hırs yüzünden yıkılan yuvalar, intihar olaylarına varan sonuçlar doğurmaktadır.

            Sevgili okurlarım bu kolay para kazanma hırsı eskiden beri içimize yerleşmiş hatta tutku haline gelmiştir. Eskiden Banker Kestelli, diğer bankerler, sülün Osmanlar, jet Fadıllar, tosuncuklar ve daha birçok dolandırıcı arsız kişilerin kurbanı olmuş insanlar var ve bunların sonuçları hiçte güzel sonuçlanmamıştır. Günümüzde ise teknolojinin ilerlemesi ile bu mecra sanal âleme taşınmıştır. Bitcoinler, altcoinler daha yüzlerce sayabiliriz. Sanal âlemde bulunan bu gibi yapımlar insanları tuzağa düşürmek ve neyi var neyi yok hepsine el koymaktır. Ben akıllıyım, ben o olaylara gelmem diyenler önce az miktarda para koyarak bu işe başlar ve daha sonra sonuçlarına göre adım atarlar ama bu işleri kurgulayanları hafife alırlar. Bilmezler ki bu işleri kurgulayanlar sabırlı ve seni sürekli takip ederler. Ne zaman ki neyin var neyin yok yatırdığında işte o zaman ortadan ya yok olurlar ya da aldığınız ne varsa birden düşüşe geçer. Kalan paranı çekmek istersin çekemezsin. Sistemden paranı çekersen artış olduğunda eski kaybettiğini alamasın çünkü esas tuzak burada. O yüzden akıllıyım diyen adam bu tuzağa devam eder ve neyi var neyi yok kaybeder daha sonra evde huzursuzluklar başlar. Önce aile düzeni bozulur daha sonra bu intiharlara kadar gidebilir. Maalesef şimdi size etrafımda olup da yaşanan, bana anlatılanları anlatayım. Arkadaşımın biri bu işe ufak ufak başlamış, parası değer kazandıkça artırmış ve daha sonra bu işe 30.000 TL para yatırmış ve bundan sonra yatırdığı para düşmeye başlamış kalan parasını da sistemden çekememiş yükselecek diye. Beklemiş ama maalesef ki bugün yatırdığı para 850 TL kalmış. Bu arkadaşım halen direniyor, sonunu Allah hayırlı etsin inşallah. Bir başka tanıdığım 200.000 TL’sini kaptırmış, bir başka kişi ise tüm varlığı yetmezmiş gibi bankadan 180.000 TL kredi çekerek bu işe yatırmış ama maalesef tümünü kaybettikten sonra intihar ederek hayatına son vermiştir. Benim bildiklerim bu kadar bilmediklerimi de haberlerden gazetelerden öğreniyoruz… Adı üstünde sanal olan bu âleme gerçeklerini yatıranlar her şeylerini kaybediyorlar.

            Bir başka mesele de sosyal medya fenomenleri… Çektikleri videolarda cinselliği ön plana çıkaran, izlenme oranları artsın bu işten para kazanalım diye her türlü namussuzluğu yaparlar. Onlarda hiç utanma duygusu yoktur, kazandıkları para tatlı geldiğinden bir sonraki videolarını daha da açık ya da ağızlara alınmayacak kelimeleri alarak devam ederler. Bu görüntüleri bugün çocukların dahi kolay ulaşabileceği sosyal medya platformlarında yapıyorlar. Bu fenomenleri örnek alan çocuklar önce ailelerine karşı saygısız seviyesiz ve daha sonra da evden dışarıda bu hareketleri yapmaya devam ediyorlar. Bu nedenle teknoloji çağı dediğimiz bu çağda gelenek görenek bilmeyen saygı sevgi bilmeyen bir nesil yetişiyor, uyarmaya kalktığımızda bizlere geri kafalı deyip saygısızca hakaret etme haklarını kullanıp buna da özgürlük diyorlar. Allah sonumuzu hayırlı, bizi de ıslah etsin ne diyelim… Bu fenomenleri bir de şiirimde dile getireyim dedim. Bu haftalık da bu kadar sevgili dostlar, kalın sağlıcakla Allah’a emanet olun.

FENOMEN BUNLAR

Facebook tik tok Twitter

Adam dansöz gibi kıvırtır

Bunlar insana aklını sıyırtır

Sosyal medya fenomeni bunlar

Baldırı çıplak azmış bunlar

Ayıp örter mi hiç kızgın kumlar

Koca avına çıkmış yaşlı dullar

Sosyal medya fenomeni bunlar

Özgürlük der dilde küfür

Beğeni için etek savurur püfür püfür

Yüzlerine tükürsen derler yarabbi şükür

Sosyal medya fenomeni bunlar

Biz mi geri kaldık bunlar mı çok ileri

Baba evinde oturur düşünmez kileri

Örf adet bilmez şeytana kardeş beyinleri

Sosyal medya fenomeni bunlar

Kamera önünde akılları şaşar

Ağızdan çıkan laf boylarını aşar

Uslanmaz bunlar kaşar olmuş kaşar

Sosyal medya fenomeni bunlar

Bulunmaz bunlarda sevgi saygı

Utanması olmayanda olur mu hiç kaygı

Marifet sanırlar bin bir ayıbı

Sosyal medya fenomeni bunlar

Dalga geçerler hacıyla hocayla

Her ayıbı çekerler karıyla kocayla

Terbiyeye muhtaçlar cennetten çıkma sopayla

Sosyal medya fenomeni bunlar

Kalmadı bu işin gâvuru Müslümanı

Bu işte bulurlar şöhreti şanı

Yıktılar yuvaları batırdılar hanı

Sosyal medya fenomeni bunlar

Kimi dedesini alet eder kimi ninesini

Kimi yavrusunu kimi de kedisini

Zor bulursun bu âlemde efendisini

Sosyal medya fenomeni bunlar

Kimi havlar kimi anırır

Kimi şöhret uğruna soyunur

Görmezler doğruyu yanlışı savunur

Sosyal medya fenomeni bunlar

Çokbilmişler asla uyaramazsın

Yüzsüzle lafa girme dayanamazsın

Haklıda olsan bu savaşı kazanamazsın

Sosyal medya fenomeni bunlar

Günah defterleri yazılacak kalın kalın

Ne eller semaya kalkacak nede secdeye gidecek alın

Yeni Dünya bu eskiye deyin hoşçakalın

Sosyal medya sonları olacak bunların. 

4348 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KOLAY PARA HIRSI VE FENOMENLER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!