HERŞEY REYTİNG UĞRUNAMI?

service

  Sevgili okurlarım; TV programları raydan çıkmış, aile kurumunu darmadağın etmiştir. Hemen hemen bütün kanallarda aile kurumunu karalayan ne dinimiz ne de vicdanımızın kabul edeceği programlar ve diziler yapılmakta. İnsan psikolojisini olumsuz yönde etkilemektedir, bir tarafta reality programları, bir tarafta gelin kaynana yarışmaları, bir tarafta diziler hayatımıza girmiş, adeta nefes almadan izliyoruz. Programları yapanlara çeşitli övgüleri ard arda sıralıyoruz. Programların içeriği genelde aile içinde yaşanan olayları kapsaması nedeni ile eşler birbirine sen de şöyle yapıyorsun sen de böyle yapıyorsun diyerek durduk yere huzursuzluk çıkarabiliyor. Yaşanan olaylardan birkaç örnek vereyim; kadın şiddete maruz kalıyorum diyerek çocuklarını ve eşini terk ediyor fakat bunu yaparken başka bir erkeğe gidiyor. Erkek evde huzurum yok diyor eşini çocuklarını düşünmeden evini terk ediyor. Seksen yaşındaki kadın âşık oldum diyor çocuğu yaşındaki erkekten medet umuyor. Dolandırılınca aklı başına geliyor, yalnız yaşayan erkek, kadın avına çıkıyor ava giderken avlanıyor başlıyor bağırmaya. Biri çıkıyor evli erkeğin evine kuma gidiyor cahilliğin verdiği cesaretle ben onun için hırsızlık veya başka her türlü olayı yaparım diyebiliyor. Daha sayabileceğim buna benzer çok olaylar var. Bir başka programda gelin kaynanayı birbirine düşürmek için her türlü dalavereler dönüyor. Bu tür davranışların TV ekranlarında yayınlanması aile kurumuna olan zararı saymakla bitmez. RTÜK’ten beklentimiz bu tür programlara denetim yapması, bu tür programlar yerine yine aynı programlarda yer alan terkedilmiş çocukların, anne, baba araması. Anne babanın evden kaçan çocuklarını araması, faili bulunmayan cinayet davaları, dolandırıcıları teşhir etme amacı ile dolandırma durumlarını içeren programlar yapılsa topluma daha fazla faydası olur. Kadın erkek ilişkileri nedeniyle bozulan yuvaların hemen hemen hepsi sanal dünyanın tuzakları, bunlara ne kadar TV’de yer verirseniz o kadar artar. Bu nedenle bu tür konularda seçici olup ne kadar az yer verilirse ya da hiç yer verilmezse bir nebze de olsa ekran başındakilerin beyni sulanmaz. 

Reyting uğruna her türlü dalaverenin döndüğü TV camiasını aile kurumuna faydalı programlar yapmaya davet ediyorum. Aile kurumunun zedelendiği programlar nedeniyle tarihi, örf adeti bilmeyen bireyleri yetiştirdiğimizin artık farkına varalım. İlla ki teknoloji çağındayız illa ki çağa uyacağız ama geçmişimizi unutarak değil. Çağa uyacağız diye özgürlük adı altında her türlü haltı yiyip bunun adını özgürlük koymayalım. Aile terbiyesini, örf ve geleneklerimizi çocuklarımıza öğreterek hayatımıza yön verelim. Özellikle erkek çocuklarımıza, şiddetin ne kadar zararlı olduğunu, kızlarımıza ahlakın ne kadar önemli olduğunu öğretelim.

Haftaya başka bir konuda buluşmak dileği ile sizleri Allah’ıma emanet ediyor sağlık ve huzurun bol olduğu günler diliyorum Hoşça kalın.

BEDDUAMDASIN İNSANLIK

Kadın çiçek dedik kopardık dalından

Her türlü yükü yükledik almadık sırtından

Hızımızı alamadık kurşun yedirdik alnından

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Kaybettik anayı babayı ağladık ardından

Sağlığında sormadık halini geçtik hep yanından

Düşündükçe utanır oldum adamlığından insanlığımdan

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Şiddeti kanla besledik döktük gözden yaşı

Bahane ettik göz üstünde duran kaşı

İnsanlığı öldürdük uçurumdan attık naaşı 

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Havalarda burnumuz geçemez olduk cakamızdan 

Gözlerimiz fırıldak olmuş kibir akar yakamızdan

Biz böyle görmedik dedemizden atamızdan

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Hayat yolunda süründük hep dik göründük

Bir olmayı unuttuk parça parça bölündük

Saplandık bataklığa saltanatta göründük 

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Utanıyorum artık bakamaz oldum aynalara

Nasıl bakayım umutla aydınlık yarınlara

Kezzap olduk yürekte kanayan yaralara

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Bize vicdan lazım biraz merhamet

Dile kilit vurmak lazım, lazım biraz sükûnet

Allah’ım biz insan olmayı beceremedik sen bize yardım et

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Şair Sabri kötüleri getirir dile

Anlatamaz derdini şiirlere yansır çile

Laf söz geçmiyor zalim olan ele

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan 

Şu üç günlük dünyayı eyledik mekân

Doymadık mala mülke toprağa elimizde kan

Bebekler kurşun yemiş annelerde kalmadı can

Bedduamdasın insanlık cehennemlerde yan

3358 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HERŞEY REYTİNG UĞRUNAMI?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam