Veli VERGİLİ

YIĞILCASPOR VE YEKDER – Veli VERGİLİ

service

         Değerli Okuyucular, Kıymetli Yığılcalı Dostlar, Bu hafta, ilçemizde 1966 yılında   Selahattin Maradit, Suat Yelboğa, Halit Şen, Abdullah Öztürk, Mithat Şahin ve Recep Temizel’in kurdukları  Yığılcaspor ile geçen hafta Düzce de Hasan Yıldız, Fahri Altınkayık, Yunus Akkan, İbrahim Deniz, Ramazan Durmaz, Feyzullah Yiğit ve Sefer Demir tarafından kurulan  Yığılca Eğitim Kültür Dayanışma ve İnsanı Yardım Derneği ( YEKDER) hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Birisi spor alanında ilçemizi amatör kümede yıllardır başarı ile  temsil ediyor, diğeri ise her alanda – bundan sonra il merkezinde-  ilçemizi temsil edecek. Birisi 45 yıl önce kurulmuş, diğeri yeni kurulmuş. Her ikisine de bundan sonra çalışmalarında başarılar dilerim.

           Yığılcaspor  bizim kuşağın çocukluk, gençlik yıllarının milli takımı gibi gönlümüzün efsanesi olarak yıllardır  kendi yağıyla varlığını devam ettirmiştir. Bazı büyük kulüpler gibi arkasında ekonomik destekçisi olan bir takım değil, kendi halkı ve bizim çocuklardan oluşmuş kadrosu ile işlevini başarı ile sürdürmüştür. Bunun için hepsi vefat eden ilk başkanı Ali Rıza Öztürk ve kurucularını şükranla anıyorum.

Gazetemizin haberinde gördüğünüz gibi yıllardır ilçe halkımızın desteği ile bu günlere gelen bu spor takımımız, bu yıl da müsabakalarına bizim çocuklardan oluşan bir kadro ve kendi insanımızın desteği ile başlamıştır. Tabii ilçemizde iş yapan firmaların desteği de göz ardı edilemez. Ancak daha önce yazdığım ilçemizin kaymağını yiyenlerin daha çok destek olmaları  gerekir. İlçemizin altına dinamit koyduğunu düşündüğümüz çimento fabrikası adında, bizi veya Düzce’yi kullanmayarak bizi hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye’nin 3. veya 4. fabrikası olarak lanse edilip abartılan ve Marmara adıyla faaliyetine başlayan fabrikanın Marmara Çimento Yığılcaspor adıyla kulübümüze sponsor olması  beklentimiz. Bir fabrika bulunduğu bölge ile kaynaşıp halkın sahip çıktığı bir yer olmazsa başarılı olması düşünülemez. Bölge insanın teveccühünü kazanmak için Yığılca adını kullanmadınız hiç değilse ilçe gençlerini temsil eden Yığılcaspor’a destek olarak vefa borcunu ödemeniz bir borçtur. Halkımızın gönlünden geçen böyle devasa fabrikanın Yığılcaspor’a destek olarak ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmasıdır. Yoksa çevremize verdiğiniz zararın vebalini ödeyemezsiniz. Bu sözlerim ilçemizin kaymağını yiyen diğer iş yerleri için de geçerli. Biz Yığılca olarak yardım etmeseniz bile  45 yıldır bu takımı ayakta tutmuşuz. Yine de gereğini yapar sahip çıkarız.

                                                                             Bu hafta Gümüşovaspor ile karşılaştık ve  2-1 deplasmanda kazandık. Güzel bir sonuçla başlamak önemli. İnşallah devamı gelir. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda çok dikkat etmeli, misafir takımlara centilmenliğimizi göstermeliyiz. Bazı fanatik seyircilerimiz var. Bazen gittiğim maçlarda gördüğüm kadarıyla

bu kötü tazahhüratı yapan aynı kişiler. Sanki bunu alışkanlık haline getirmişler. Bunları bu tür davranışlardan vazgeçirmeli sporun dostluk, kardeşlik  olduğunu onlara anlatmalıyız. Burada spor takımızın yönetici, teknik heyet ve futbolcularına da görev düşüyor. Büyük Atatürk’ün dediği gibi: ”Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklısını severim. ” Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim. ” Sporda asıl amaç sağlıktır, dostluk ve kardeşliktir. Bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığının daha iyi olması için  hayatı daha eğlenceli ve daha anlamlı geçirmek için insanların mutlaka spor yapması gerekir. Spor yapmak insanı güçlendirir,   insanı stresten uzaklaştırır ve kişiyi mutlu eder. Spor yapmayan bir insan her gün hareketsiz kalacağından dolayı çeşitli hastalıklara yakalanabilir ve bu da kişinin yaşam sağlığını ciddi etkileyebilir. Sürekli yiyen fakat yediklerini eritmeyen bir kişi de obezite, şeker hastalığı gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Kişi sporu kendi için yapmalı ve sağlığını düşünerek sporun ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalıdır . Bunun için her gün olmasa da haftada 4, 5 gün günde 20-25 dakika yürümek kişiyi daha sağlıklı ve daha aktif yapar . ”Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhi şartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasi teşekküllerin en birinci ödevidir .” Spordan yoksun olan bir gençlik nasıl ki vatan müdafaası sırasında etkili olamıyorsa  insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin , bedeni inkişafı noksan ve yetersiz olursa  o kafayı ileriye götüremez , taşıyamaz .

              Değerli Okuyucular, Kıymetli Yığılcalı Dostlar;  STK’lar konulu köşe yazımda yazıp Düzce’de ilçemizi temsil eden bir derneğin kurulması gerekliliğini anlatmıştım. Bu hayalimiz çok şükür gerçek oldu. Yığılca Eğitim, Kültür, Dayanışma ve İnsani Yardım Derneği kısaca YEKDER adında kurulan derneğimiz hepimiz için hayırlı olsun. Kurucuları yazmıştım.Dernek merkezi Şerefiye Mahallesi Gaziantep Caddesi Çınlar Sokak ayakkabıcılar iş hanı No10/ 202 Düzce merkezidir. İnşallah kurucular arasında yakın zamanda görev bölümü yapılıp üye kayıtına başlanır. Kurulan bu yeni derneğin halkımızın Düzce’de gözü kulağı ve sesi olacağını düşünüyorum. İnşallah Düzce ilinde bu dernek kanalıyla on beş bine yakın insanımız arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlar. Unutmayalım ki ”Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta sıkıntı ve felaket vardır. ” Atatürk’ün dediği gibi ”Kendimiz için değil,bağlı olduğumuz ulus için elbirliği ile çalışmalız. ” Bu derneğin kurulmasında emeği geçen Yılmaz Yurtseven dostumu ve kurucuları kutlarım. İnşallah yakın zamanda  genel kurulu yapılıp kuruluş işlevini tamamlar. Özellikle Düzce’de oturan hemşerilerimiz acil olarak üye olmaya başlasınlar. Çarşamba günü 10 Kasım. Büyük önderin ölümünün 83. yıldönümü. Atatürk’ü ve bu ulus için bu millet için hizmet yapıp vefat eden tüm büyüklerimi saygı ve şükranla anıyorum. Yığılcaspor’umuza 2021-2022 sezonunda başarılar diliyorum. Kurulan YEKDER derneğinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve başarılı hizmetler yapmasını diliyorum. Tüm insanlığın korona ve diğer hastalıklardan uzak olması dileklerimle, sağlıkla, dostça kalın, hoşça kalın. 

2736 kez okundu.

YIĞILCASPOR VE YEKDER – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam