İlker AYYILDIZ

Kültürel Değişim – İlker AYYILDIZ

service

Kültür, toplumun bir üyesi olarak insanın kazandığı bilgi, amaç, sanat, ahlak gelenek ve diğer tüm alışkanlıkların bütünüdür. Her toplumun ise kendi yöresine ve tarihi geçmişine ait bir kültürü vardır. Bunlara bir sürü örnekler verilebilir fakat yazımda değinmek istediğim nokta aslında kültürel değişimin ne kadar hızlı olduğudur. 

Özellikle z kuşağı diye tabir ettiğimiz gençlerin ebeveynleri ve çevresindeki büyükleri tarafından farklılaştığının ifade edilmesidir. Aslında burada farklılaştığını ifade ettiğimiz gençleri bir anlamda suçlamaya çalışıyoruz gibi geliyor. Çünkü teknolojik gelişimle birlikte değişen şeyler sadece kültür, ahlak, gelenek ve bunun gibi dar anlamda değil sanayi, tarım, sağlık, eğitim kozmetik vb her alanda bir değişim olduğunu hepimiz görüyoruz.

    Bizim zamanımızda böyle miydi gibi sözlerle eskileri yad ederek sanki kendi dönemimizin yaşanılabilecek en doğru dönemmiş gibi kendinden emin olmakta çok ilginç. Yetiştirdiğimiz evlatlarımızı aslında onların yetiştirdiği döneme göre hazır hale getirmek daha doğru olacaktır. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi değişim her alanda gerçekleşti. Aslında buradan şunu da çıkarabiliriz yeni dünyanın değişen kültürüne bizlerin adapte olamadığını ve kendimizi artık güncellememiz gerektiğini söylemek çokta yanlış olmayacaktır.

4047 kez okundu.

Kültürel Değişim – İlker AYYILDIZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!