Balköy başkanından, bal tutan ayı ile ilgili açıklama

featured
service

Balköy başkanı Said Cesur, Yığılca’da acı bal yiyerek kendinden geçen yavru ayı ile ilgili açıklamada bulunarak, “Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bulunan ayının tedavisine, teslim edildiği Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünün koruma sahasında devam ediliyor” dedi.

Cesur, yöreye ait balın ayıyı tuttuğunu kaydederek, “İlçemize bağlı karakaş köy sınırları içerisinde ormanlık alanda bulunan ayı ile arıcı arkadaşımızın aynı zamanda kooperatif ortağımızın balını yedi. Ayı aşırı bal tüketiminden dolayı artık bilincini kaybetmiş ve yürüyemez durumdaydı.  Arkadaşlarımız  ayıyı bulunduğu yerden araca alarak Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim ettiler. Ayının tedavisi burada halen devam ediyor. Tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar yaşam alanına bırakılacak”dedi.

“Ayı baldan dolayı bu hale geldi”

Balköy Başkanı Said Cesur ayının baldan dolayı bu hale gediğini ifade ederek, “ Ayının bu hale gelmesindeki en büyük etkenlerden birisi bizim bu bölgemize has olan deli bal diye tabir ettiğimiz acı bal, komar balı da deniliyor. Bu balın içerisindeki Grayanotoxin  maddesidir. Bu madde kalpte ritim bozukluğu, bilinç kaybı, bulanık görme gibi etkilere neden oluyor. Aşırı tüketimi halinde de insan vücudunda nabzın durmasına kadar önemli etkisi olabiliyor” dedi.

“Ayının durumu iyi”

Cesur, “Ayının durumunun şuan için iyi olduğu haberini aldık. Bizim buradan tavsiyemiz acı balımız  tüketilirken insanlarımızın daha dikkatli olması lazım. İnsanlarımız bu balın şifalarını biliyor ve alıyor. Fazla tüketildiği zaman bu şekilde yan etkileri olabiliyor. Peki balımızın yan etkilerinin yanı sırada faydaları da saymakla bitmiyor. Bu bal belirli oranda kullanıldığı zaman yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürmeye yarıyor. Aynı zamanda astım, bronşit gibi rahatsızlıklara da büyük faydası var. Vücutta bulunan mikropları öldürmeye de etkisi var” dedi.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Balköy başkanından, bal tutan ayı ile ilgili açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!