10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar

featured
service

Yapılan kutlama mesajlarında şu ifadelere yer verildi.

Yığılca Kaymakamı Abdullah Kurt, “Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik yaparak, en zor şartlarda bile görevini yerine getiren, tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Çağdaşlığın, demokrasinin ve yaşam hakkının en temel unsurlardan biri olan haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez temsilcileri gazeteciler, mesleğini icra etmek adına her türlü zorluklara göğüs gererek, kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir görevi üstlenmişlerdir.

Gazeteciler tanık olduğu olaylar hakkında yazdığı haberler, çektiği fotoğraf ve videolarla birlikte kamuoyunu bilgilendirmenin yanında, gelişmeleri ve değişimleri arşivleme gibi önemli bir görevi de yürütmektedir.

Milletimiz için dönüm noktası sayılacak 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve hain darbe girişimleri gibi tarihi olaylar karşısında kamuoyunu bilgilendiren basın mensubu gazeteciler, milletimizi düşmanlara karşı örgütlenerek bağımsızlığımızın kazanılmasında ve sürdürülmesinde önemli görevler yerine getirmişlerdir.

Hayatının her döneminde basınla yakından ilgilenen, toplumu bilgilendirmede ve harekete geçirmede basının önemini vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele Dönemi’nde gazetecilere ayrı bir yer ayırarak, Savaş sürecinde ve Anadolu’ya gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında yanından ayırmadığı basın mensupları hakkında; “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” diyerek basının ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır.

Düzce Üniversitesi olarak tüm basın yayın organı çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımızla kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “Yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda çalışan, objektif ve sorumlu bir şekilde emek harcayan kıymetli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakarlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan Basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadırlar. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, “Basın ahlakı ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi.

CHP İlçe Başkanı Zeynel Çamlı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun. Basın öne eğilmesin” dedi.

5355 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!