Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Kayıt İşlemleri 3 Nisan’a Uzatıldı

featured
service

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı 18 yaş altındaki öğrencilerin (13 Eylül 2004 ve sonrası doğumlular) ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini ücretsiz yaptı. Bu yaş grubundaki öğrenciler bankaya yatması gereken 50 TL ve halk eğitimi merkezlerindeki işlem ücreti olan 5 TL’den muaf tutuldu. Ayrıca bakanlık uzun süredir %40 üzeri engeli olan öğrencilerden de ücret alınmadan kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ücret muafiyeti olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri otomatik yapılmıyor, bu öğrencilerin halk eğitimi merkezlerine giderek kayıt yenileme işlemlerini yaptırması gerekiyor. Yığılca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ücret muafiyeti olan 18 yaş altı öğrencilere kısa mesaj atarak oluşturduğu çevrimiçi form sayesinde kayıt yenileme işlemlerinin uzaktan gerçekleştirilmesini sağlıyor. Herhangi bir liseye kaydı olmadığı tespit edilen kayıt dışı öğrenciler de istemeleri halinde açık öğretim lisesine kaydediliyor. İlçemizde ikamet eden açık öğretim lisesi öğrencilerinin diplomaları da Yığılca Halk Eğitimi Müdürlüğü’nce basılarak ücretsiz olarak öğrencilere teslim ediliyor. Açık öğretim kurumlarına her yaş grubundan kayıtlar devam ediyor. İlkokul diploması ile açık öğretime başlayan onlarca öğrenci lise diplomalarını aldılar. Kendi imkanları ile okuma yazma öğrenmiş fakat ilkokul diploması olmayan vatandaşlar ücretsiz yapılan okuma yazma sınavında başarılı olurlarsa kendilerine halk eğitimi merkezlerince ilkokul diplomaları veriliyor. Bu vatandaşlar açık ortaokul ve açık lise eğitimine devam edebiliyorlar. Konu ile ilgili Yığılca Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Yığılca Halk Eğitimi Merkezine kayıtlı 9 açık ortaokul ve 477 açık lise öğrencisi bulunmaktadır. Açık Öğretim öğrencilerinin ders kitapları da halk eğitimi merkezi müdürlüğünce ücretsiz olarak veriliyor. Halk eğitimi merkezinde hiçbir kitap eksiği yok. Ayrıntılı bilgi için : Yığılca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 03806514049 Orhangazi Mah. Erenler Sok. (Eski Sağlık Ocağı Binası) https://aol.meb.gov.tr/www/onemli-duyuru/icerik/388”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Kayıt İşlemleri 3 Nisan’a Uzatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!