Düzce’nin Hacıahmetler Köyüne Yapılmak İstenen Osb’ye Bölge Halkı Tepki Gösterdi

featured
service

Düzce’nin Hacıahmetler köyü başta olmak üzere 4 köy ve 4 mahallede büyük bölümü birinci sınıf tarım arazilerinin yer aldığı alana yapılması planlanan organize sanayi bölgesine (OSB) bölge sakinleri tepki gösterdi. Hacıahmetler köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Ceylan, “Büyük gelirimiz çiftçilikten. Hayvancılık yapıyoruz, mısır buğday ekiyoruz. Arazilerimiz Organize Sanayi tarafından istimlak edilmek isteniyor. Biz bunun karşısında nasıl durabiliriz, gelmesin diye uğraşıyoruz ama ne yapabiliriz bilmiyoruz. Köyümüzde lahana, marul, soğan, maydanoz, patlıcan, kavun, karpuz yetiştiriyoruz. Ne ekerseniz oluyor burada” dedi.

Düzce’nin Hacıahmetler köyü başta olmak üzere 4 köy ve 4 mahallede yer alan birinci sınıf tarım arazilerine kurulması planlanan OSB, köy halkının tepkisini çekti. Düzce İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 07.02.2023 tarihli “Köy Devir Teftiş Raporu” başlığıyla muhtarlıklara gönderilen yazıda, OSB için belirlenen alanla ilgili 20.01.2023 tarihinden itibaren 30 gün sureyle itirazların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yapılması istendi.

“BU GÜZELİM COĞRAFYAMIZ ÖLÜYOR”

Numan Korkmaz, “Hiçbir şeyden haberimiz yok. İyi kötü 110 dönüm yerimiz var. Burası Kayı boyundan gelen bir köyümüz. Bu güzelim coğrafyamız ölüyor. Bu toprak bir daha dönüşümü yok. Bu insanlığa vurulmuş bir hançer. Bütün kurumlarımız iflas etmiş durumda. Kimsenin haberi yok, köylünün haberi yok” dedi.

Yığılcanın Sesi ALİ KUŞ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’nin Hacıahmetler Köyüne Yapılmak İstenen Osb’ye Bölge Halkı Tepki Gösterdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!