AYLARIN SULTANINA MERHABA

featured
service
Ey şehr-i Kur'an hoş geldin !Ey şehr-i sıyâm hoş geldin! Ey şehr-i rahmet ve ğufrân hoş geldin! Ey şehr-i Ramazan hoş geldin.

Huzur ve bereketin müjdecisi ,sonsuz ikramların habercisi Ramazan-ı şerifin manevi iklimine giriyoruz. Rabbim nasip ederse yarın akşam çarşambayı perşembeye bağlayan gece ilk teravih namazlarımızı kılacağız. Ardından sahura kalkıp ilk oruçlarımıza niyet edeceğiz İnşallah.
Yüce Rabbimiz Bakara Suresi 185. Ayeti Kerimesinde Meâlen “Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olan Kur’an-ın indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin”(Bakara 2/185)
Ramazan ayı denilince akla ilk gelen şey oruçtur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) hadisi şerifte şöyle buyurur “kim inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır” buyurmaktadır.
Ayların sultanı Ramazan, hidayet rehberimiz olan Kur ‘an-ı Mübin’in nazil olduğu aydır. Bu ayda hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’i daha çok okuyup, anlayıp, hayatımıza yansıtabilmeyi Rabbim nasip etsin.
Mübarek üç aylar girdiğinde Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in bizlere öğrettiği şu dua dillerimizden hiç düşmedi “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle bizi Ramazan ayına ulaştır. Evet değerli kardeşlerim Rabbimize Hamdü Senalar olsun Recep ayının ilk cuma gecesi Regaip kandilini ,27. gecesi Miraç kandilini, Şaban ayının 15.gecesi Berat kandilini büyük bir coşkuyla idrak ettik elhamdülillah. Manevi olarak kendimizi yenilediğimiz Recep ve Şaban ayından sonra Ramazan’ı Şerif’e ulaştıran Yüce Rabbimize hamdü Senalar olsun.
Sahura kalktığımızda ilk önce teheccüd namazlarımızı kılalım. Sahur sofralarımızın etrafını, evimizin en küçüğünden en büyüğüne kadar hep birlikte dolduralım. Beraberce gidelim sabah namazında camilere. Kur’an-ı Kerim okuyarak geçirelim seher vakitlerini. İftara kadar tutalım oruçlarımızı bütün azâlarımızla. İftarda açalım sofralarımızı yetimlere, öksüzlere, gariplere…
Evvelinde rahmet tecelli etsin diye dört elle sarılalım Ramazan’a Ortasında bereket olsun diye arttıralım ibadetleri ve sadakaları. Ahirinde günahlardan azât olalım diye çoğaltalım tövbeyi ve istiğfarı. Rabbim kabul etsin bütün ibadetlerimizi, dualarımızı, namazlarımızı…

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYLARIN SULTANINA MERHABA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!