Cami depreme dayanıksız çıktı

featured
service

23 Kasım Depreminde hasar gören ve bir süre ibadete kapatıldıktan sonra yeniden açılan Konuralp Cami binasında teknik inceleme tamamlandı. Cami binasındaki beton kalitesinin düşük ve depreme dayanıksız olduğu belirlendi.

Düzce’ de 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan depremin ardından hasarlı olduğu için ibadete kapatılan ve daha sonra hafif hasar verilerek yeniden ibadete açılan Konuralp Merkez Camisi ile ilgili ön rapor geldi. Ön raporda beton kalitesinin çok düşük olduğu bildirildi.

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan depremin ardından can kaybı ve yıkım yaşanmazken çok sayıda binada hasar meydana geldi. Hasar gören binalardan birisi de Konuralp Merkez Camisi oldu. Konuralp camisi depremin hemen ardından hasar aldığı gerekçesi ile ibadete kapatıldı ancak yapılan incelemede hafif hasarlı olduğu gerekçesi ile tekrar ibadete açıldı.

Aradan geçen zaman içerisinde caminin tekrar incelenmesi istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekipler camiden detaylı numune alarak inceleme yaptılar. Yapılan incelemenin ön raporu Düzce’ye ulaştı. Raporda camiden alınan beton numunelerinde betonun kalitesiz olduğu tespit edildi. Cami binasının depreme dayanıksız olduğu anlaşıldı.

GÜÇLENDİRME İSTENİRSE YIKILIP YENİSİ YAPILACAK

Detaylı inceleme raporunun Ramazan Bayramı sonrası Düzce Valiliği’ne ulaşacağı ve yıkımına karar verilmesinin dışında güçlendirme istense dahi masrafların fazla olacağı gerekçesi ile yıkılarak depreme dayanıklı ve tarihi dokuya uygun yeni bir cami yapılması gündeme gelecek. Ayrıca caminin yıkılması ile açılan meydan 40 basamaklar olarak bilinen tarihi anfi tiyatronun bulunduğu alana dahil edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cami depreme dayanıksız çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!