Düzceli vatandaşlar Kurban alışverişinde

featured
service

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Düzceli vatandaşlar kurban fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki en düşük büyükbaş hayvan ne kadar? Kurban piyasasında son durum nedir? İşte haberin detayları.

Kurban ibadetini yerin getirmek için kolları sıvayan binlerce vatandaş kurbanlık arayışı içerisine girdi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala  Düzce’de kurban satışı da hız kazandı.

YÜZDE 150 ORANINDA ARTTI

Kurban fiyatları ise artan enflasyon rakamları ve et fiyatları ile birlikte geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 150 oranında arttı. Kurban fiyatları değişkenlik gösterse de ortalama fiyata büyükbaş hayvanda 60-100 bin, küçükbaş hayvanlarda ise 4-7 bin lira arasında değişiyor.

DÜZCE’DE CANLI KİLOSU 165 LİRA CİVARINDA

Düzce’de kurbanlık canlı dananın kilosu 165 lirayken, canlı düvenin kilosu 155 lira civarında bulunuyor.
Maliyetler gerekçe gösterildi.

Kurbanlık satışı yapanlar fiyatların geçen yıla göre yüzde 150 arttığını, buna neden olarak da hayvan olmayışı ve maliyetlerin yükselmesini gösterdi. Geçen yıl Düzce’de küçükbaş kurban fiyatı 2 bin 800 ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, büyükbaş kurban fiyatı ise 34 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiyordu. Geçen yıl canlı dananın kilosu 75 lirayken, canlı küçükbaşın kilosu yaklaşık 80 liraydı.

VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Düzceli vatandaşlar Kurban alışverişinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!