Yedigöller Yolu İçin Start Verildi

service
  • Yığılca’da Tarihi Gün

Düzce’nin en büyük turizm gözdesi olan Yedigöller yolu yapım çalışmalarına başlandı.

Düzce Yığılca güzergahında bulunan, aynı zamanda 17 köy yolunu ulaşıma bağlayan Yedigöller yolu genişletilerek sıcak asfalt ile buluşacak.

Turizm bölgelerinin en başında gelen Yedigöller için yol yapım çalışmalarına başlandı.

Yedigöller grup yolunun dar ve stabilize olması nedeni ile turizmciler Bolu ve  Zonguldak yolunu  kullanarak Yedigöller’e ulaşım sağlayabiliyordu.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatı ile Yedigöller yolunda Özel İdare ekipleri yapım çalışmalarına başladı.

İki aşamalı olarak başlanılan yolda Yığılca ekipleri Yığılca tarafından, Düzce ekipleri ise Yedigöller tarafından çalışmalara başladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Vali Yardımcısı Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayri Şen, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Yılgın, Ramazan Muhterem Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile yol çalışmalarına start verildi.

Yol yapımına sevinen köylüler tarafından Yedigöller grup yolunda kurban kesildi.

Çalışmaları kontrol eden Düzce Valisi Cevdet Atay ekiplere kolaylıklar diledi.

Yedigöller yolunda yaklaşık 30km’lik bir çalışma gerçekleştirilecek. Köy içi yollar beton asfalt yapılacak olup diğer ulaşım bölgeleri ise sıcak asfalt yapılacak. Yol yapımının tamamlanmasının ardında bölgede turizm hareketliliği yaşanması bekleniyor. Özellikle İstanbul, Bursa,Sakarya, İzmit gibi Marmara bölgesinden gelen yerli ve yabancı turistlerin bu yolu kullanması beklenirken Düzce ve Yığılca ilçesinde bulunan turizm bölgelerini de ziyaret etmeleri ön görülüyor. Ayrıca Batı Karadeniz’in en büyük Mağaraları arasından yer alan Sarıkaya Mağarası da yol yapımı ile birlikte ziyaretçi akınına uğrayacak. Cumhurbaşkanı kararı ile kesin korunacak hassas alan ilan edilen, toplam uzunluğu 717 metre olan, yapılan metal merdivenler ve korkuluklarla tamamen gezilebilir hale getirilen mağara, kireç taşlarıyla oluşmuş sarkıtı ve içinde barındırdığı şelaleleriyle görenleri büyülüyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yedigöller Yolu İçin Start Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!