Türkiye’de iş bulma olasılığı yüksek olan 10 meslek kolu!

featured
service

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın İnsan Kaynakları Ofisi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan elde edilen istihdam verileri ve Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan mezun bilgilerini analiz etmiştir. Yapılan araştırma sonucunda, Türkiye’de en fazla talep gören ve iş bulması kolay olan meslekler belirlenmiştir.

İşte Türkiye’de en çok talep gören ve iş bulması kolay olan ilk 10 meslek:

  1. TIP Tıp fakültesi mezunları bu listede birinci sıradadır. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma oranı %100’dür. Mezuniyet sonrası 6 aylık dönemde iş bulma olasılıkları ise %91.5’tir.

  2. ECZACILIK Eczacılık mezunları ikinci sırada yer almaktadır. Mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı %67.9’dur, mezun olmadan iş bulma oranı ise %3.3’tür. Kamuda iş bulmak eczacılık mezunları için zor olabilmektedir.

  3. ODYOLOJİ İşitme ve denge üzerine uzmanlaşılan bu alanda, mezunların ilk altı ayda iş bulabilme oranı %67.1’dir.

  4. FİZYOTERAPİ Bu alandan mezun olanların ilk altı ayda iş bulma oranı %57.8’dir. Öğrencilik döneminde ise iş bulma ihtimali yaklaşık olarak %5’tir.

  5. HEMŞİRELİK Hemşirelik mezunlarının ilk altı ayda iş bulma oranı %56.8’dir. Kamuda iş bulma olasılığı ise %50’dir.

  6. PİLOTAJ Havacılığın gelişmesiyle pilotluk, aranan meslekler arasında yer almaktadır. Pilotaj mezunları %56.5 oranıyla altıncı sırada bulunmaktadır. Öğrencilik döneminde iş bulanların oranı ise %4’tür.

  7. PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Son yıllarda popüler hale gelen bu alanda, ilk altı aylık sürede iş bulabilme oranı %55.9’dur.

  8. ÖĞRETMENLİK Öğretmenlik mesleği genel başlık altında toplanmış olup, mezunların altı ayda iş bulma oranı %55.6’dır. Bir yılda iş bulma oranı ise %11.4’tür. Kamuda çalışma oranları yaklaşık olarak %70’tir.

  9. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Yeni mezun bir mühendisin altı ayda iş bulma olasılığı %55.2’dir, öğrencilik döneminde ise iş bulma oranı yaklaşık olarak %8.6’dır.

  10. SAĞLIK HİZMETLERİ Bu alandan mezun olanların altı aylık sürede iş bulma oranı %54’tür. Bir yıllık sürede iş bulma oranı %15.7’dir ve okurken iş bulma oranları yaklaşık olarak %11.6’dır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de iş bulma olasılığı yüksek olan 10 meslek kolu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!