YAZ GELDİ BAYRAMA KAVUŞTUK

featured
service

        Değerli Dostlarım ve Okuyucularım, bildiğiniz gibi 21 Haziran bizim yaşadığımız kuzey yarımkürede gündüzlerin en uzun gecelerinin en kısa olduğu zaman dilimidir. Aynı zamanda takvimlere göre de yazın başladığı gündür. Ancak bu yıl gerçekten yaz mevsimini özledik. Mart ayında bahar geldi sandık. Oysa meydana gelen don nedeniyle bu yıl baharı unuttuk. Mevsimler birbirine karıştı. Mart ayındaki don her şeyi yaktı. Fındıktan umudumuzu kestik. Diğer meyveler de bu dondan nasibini aldı.Velhasıl kara bir yaz bizi bekliyor. Yağan yağmurlar bir türlü durmadı. Bahçelerde umut beslediğimiz kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünler de güneşten nasibini alamayınca beklenen gelişmeyi gösteremedi. Sonuç olarak zor bir yaz mevsimine nihayet  22 Haziran 2023 günü merhaba dedik. Bugün Arife, yarın da Kurban Bayramı’na merhaba diyeceğiz inşallah. Böyle güzel günlere kavuşturan Allah’ımıza şükürler olsun.

                Arefe (Arife), Kurban Bayramı’ nın bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Kurban Bayramı’ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır. Yarın ise Kurban Bayramı. Kurban Allah’a teşekkür etmek, şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı ise bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramı’nda ibadet etmek için emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, Allah’a feda ederiz. Kurbanın meşru bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir (Sâffât, 37/107). Maddi durumu yetersiz olan kişilerin et yemesi temasına dayalı olan ve Allah’a olan sevginin, kurbanlar kesilerek gösterildiği Kurban Bayramı’nda kestiğimiz kurbanların etlerini kurban kesemeyen kardeşlerimizle paylaşırız. Hac ibadeti de bu dönemde ifa edilir. Hem kurban hem hac ibadetleri Allah’a teslimiyetin bir ifadesidir. Layıkıyla  yapanlara ne mutlu.

                Yazın güneşin altında yorulursun  kışın sobanın başında kurulursun. Haziran, temmuz, ağustostur ayları; mutlu eder tüm insanları. Yaz bir başlangıcın habercisidir, onunla birlikte hayat baştan başlar. Günler içinde tatil günleri, mevsimler içinde yaz mevsimi en sevdiğimiz zamanlardır. Şimdi her yerde yaz mevsimi. Dışarı çıkın herkese tebessüm edin. Bu günlerin kıymetini bilin. Yaz geçmiş, kış geçmiş, can eskimiş, ruh eskimiş. Akıp giden zaman, ömrün bahanesiymiş. Uzun uzun yaşamak değil, doya doya yaşamak en güzeliymiş. Çok şükür bir haftadır yaz mevsimini yaşamaya başladık. Bu yıl yaza hasret kalmıştık. Baharı doyasıya yaşayamadık, inşallah yaz mevsimini gönlümüze göre yaşarız. Nasıl olsa ilçemizde yaz aylarında çilesini çektiğimiz fındık telaşesi de fazla yok. Yaz denince kimin aklına kötü bir şey gelir ki! Ancak yazın getirdiği güzellikleri doyasıya yaşayabilmemiz için öncelikle sağlıklı olmamız gerekir. Sıcak hava vücuttaki tuz ve sıvı kaybını artırır. Yaz mevsiminde meydana gelen bu sıvı kaybının yarattığı etkileri ortadan kaldırmak için günde ortalama iki litre su içilmesi, beslenmeye dikkat edilmelidir. Tüm dostlara sağlıklı huzurlu, mutlu güzel bir yaz dileklerimle…

                Yaz mevsimi insanın bakış açısını farklı ufuklara götüren bir mevsim. Her mevsimin kendine göre zorlukları, kolaylıkları var. Ama bana sorarsanız özellikle sağlık yönünden  yaz, 4 mevsimin en güzelidir. Neden mi? Yaz sabahları ve akşamları size daha çok ve kolay hareket etme, egzersiz yapma imkânı verir. Ayrıca yazın  daha çok güneş, aydınlık, ışık, daha fazla ve kolay D vitamini melatonin üretme zamanı da değil midir? Sabahları oluşan ozondan da istifade etmeye bakalım. Kurban Bayramı’nı da güzel bir şekilde kutlayalım.Tüm okuyucularımın ve dostlarımın Kurban Bayramı kutlu, yürekleri umutlu, umutları atlı,  mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun… Kestiğiniz kurbanlar kabul olsun. İyi niyetle başladığımız her gün sevdikleriniz hep sizinle olsun.  Kurban Bayramınız mübarek olsun. sağlıkla, dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YAZ GELDİ BAYRAMA KAVUŞTUK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!