“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ YIĞILCA YOLUNU BİTİRMEK”

featured
service

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, yıllardır Düzce’nin kanayan bir yarası olan Düzce – Yığılca Bağlantı yolu ile ilgili konuştu. Yığılca yolundaki çalışmaları yakından takip edeceğinin sözünü veren Öztürk, Türkiye’nin yaşadığı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle, yolun bitirilemediğini kaydetti.

“Düzce’nin problemlerini biliyorum, 40 yıldır bu şehirdeyiz”

Düzce’nin tüm problemlerine vakıf olduğunun altını çizen Öztürk,  “Düzce’nin problemleri, zaten bizim de öncesinden bildiğimiz, ajandamızda olan problemlerdi. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Yeni gelmedik, 40 yıldır bu şehirdeyiz. Dolayısıyla problemlerini biliyoruz. Bunun üzerine çözümlerimizi üretmeye başlayacağız. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’nün de bu anlamda zaten çalışmaları başlamıştı. En önemli sorunlardan bir tanesi içme suyuydu. Düzce’nin gelecek yüzyılını kurtaracak bir projeyi Sayın Bakanımız faaliyete geçirdi. Sosyal tesis ve gençlerin vakit geçirebileceği alanlar, ilk etapta sosyal hayata dokunacak olan şeylerdir. Devamında ise Düzce’nin tarım ve turizm gibi sorunları var. Bunlarla alakalı da proje çalışmalarımıza başladık. Sayın Ayşe Keşir, Başkanımız Faruk Özlü, STK’lar ve diğer siyasilerle beraber önümüzdeki dönem bunların takipçisi olacağız” dedi.

“Yığılca yolu projesi rafa kaldırılmadı”

Yığılca yolunun bir an önce tamamlanması için, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerekli çalışmaları yapacağını belirten Öztürk,  “Bizim iki yol problemimiz var. Bunlardan biri yarım kalan Yığılca Yolu diğeri ise Akçakoca’daki Melenağzı Yolu’dur. İkisiyle alakalı olarak çalışmalarımız var. Yığılca Yolu’nda çok yakında çalışmaların örneklerini görmeye başlayacağız. Bu yol Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacaktır. Son deprem olmasaydı eğer bir önceki bakanımızın, Yığılca Yolu için açıklaması vardı. Fakat ülkemizi etkileyen bir felaket yaşadık. Sadece kamunun değil özel sektörün de iş makineleri başta olmak üzere ekipmanları ve diğer kaynakları deprem bölgesine aktarıldı. Bizim bu yolu bir an önce bitirmemiz gerekiyordu. Devletin bir öncelik sıralaması yapması gerekiyordu. Oraya yardımların gidip, inşaatların başlaması gerekecek. Çünkü orası daha önemliydi. Yani bizim projemiz iptal edilip, rafa kaldırılmadı ama maalesef elimizde olmayan sebeplerden dolayı bir süreliğine ara verildi. Fakat önümüzde dönemde bu çalışmalar başlanacaktır. Biz, hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mıza hem de Karayollar Genel Müdürlüğü’müzle beraber işin takipçisi olacağız. O yolu bitirip Yığılca üzerinden Yedigöller’e daha rahat ulaşım olacak ve turizm destinasyonu hareketlenecektir. Bu durumda hem Yığılca merkeze, hem de Yığılca’nın tüm köylerinde ürün yetiştirenlere veya etrafında kamp yapanlara fayda sağlayacaktır. Biz o yolun sadece bir yol olmadığının farkındayız. O yol üzerinde çok canlarımız yandı. Yol bittiğinde ise Yığılca’ya kazandıracağı ekonomik kalkınmanın farkındayız ve ona göre takip ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ YIĞILCA YOLUNU BİTİRMEK”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!