Yığılca’da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

service

İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, Yığılca’da gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Yığılca’da yaşanan şiddetli yağışlar sonrası birçok ev ve köprü hasar gördü içme suyu hattı arızalandı. İlçede ulaşımın sağlandığı hatlarda meydana gelen heyelanlar ulaşımda aksamalara neden oldu.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü Yığılca’da hasar gören ev ve köprülerin hasar tespit çalışmaları tamamlandı.  Heyelan nedeniyle kapalı olan yollar birer birer açılarak ulaşımda aksaklık yaşanmasının engellenmesi amaçlanıyor. Sahadan biran olsun ayrılmayan ve çalışmaları takip eden İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, sel ve heyelanın sebep olduğu hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Şiddetli yağış ve sel suları nedeniyle ilçede birçok köprü ve menfez tıkandığını, tıkanan köprülerden akamayan suların taşkınlara ve yollarda heyelan olmasına neden olduğunu ifade eden Meclis Üyesi Baltacı, köprü ve menfezlerin açıldığını fakat sel suları nedeniyle büyük hasar aldıklarını aktardı. Heyelanlar nedeniyle kapalı olan yollarında tamir edilerek trafiğe açıldığını vurgulayan Baltacı, ‘’Çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. 3 gündür sahada tüm çalışmaları yerinde takip ediyorum. İlk önceliğimiz kapanan yolları açmak ve vatandaşlarımızı güvende tutmak oldu. Suların çekilmesi ve derelerin debilerinin azalmasıyla birlikte kapalı yollarımızı açmaya başladık. Evleri sel sularının etkisi ile yıkılan Turgut Ilgın ve Salim Ilgın’ın evlerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. En kısa sürede kendilerini evlerine kavuşturacağız.’’ şeklinde konuştu.

Heyelanlar nedeniyle içme suyu hattı da zarar gören Yığılca’da çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü dile getiren Baltacı, en kısa sürede hattın onarılıp suyun tekrar akışını sağlayacaklarını aktardı.

2
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!