Öztürk “Tahliyelerle can kaybının önüne geçildi”

featured
service

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, “Yağış uyarısının yapıldığı andan itibaren 545 vatandaşımız güvenli alanlara tahliye edilerek can kayıplarının önüne geçilmiştir” dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, TBMM Genel Kurulunda Düzce’de yaşanan sel felaketi ile ilgili konuştu. Öztürk, 545 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesiyle can kayıpların önüne geçildiğini belirterek “Düzce il ve ilçelerimizde 7 Temmuz 2023 tarihinde yoğun yağış nedeniyle sel yaşanmıştır. Başta İl Özel İdaremiz, belediyelerimizle birlikte diğer kurumlarımızdaki 719 personel ile birlikte 266 araç ve iş makinesi ile alanda aralıksız çalışmaları devam edilmektedir. Yağış uyarısının yapıldığı andan itibaren 545 vatandaşımız güvenli alanlara tahliye edilerek can kayıplarının önüne geçilmiştir. Yaklaşık 10 bin dekar tarım arazisinde zarar tespit edilmiş olup ekiplerimiz çalışmalara devam etmektedir. Selden zarar gören çiftçilerimizin ihtiyaçları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından da afetten etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 2 milyon lira kaynak ayırarak hesaplarına yatırılmaya başlamıştır. Bu vesileyle başta Düzce olmak üzere sel afetinden zarar gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz sunuyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öztürk “Tahliyelerle can kaybının önüne geçildi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!