BALKIZ BAL FESTİVALİ

featured
service

     Değerli Okuyucular ve Kıymetli Dostlar, tarihi, süresi, yapıldığı yer, çevre, katılanların sayısı ve özellikleri önceden hazırlanan özel önemi olan sanat gösterilerine ve etkinliklere  festival denir. Amacı o bölgede yaşayan insanlarda birliktelik, gelenek, görenek ve kültürel değerlere bağlılığı artırmaktır. Festivaller; müzik, spor, kültür, gastronomi(yemek alışkanlıkları), sanat vb alanları kapsar. Geçmişten günümüze ilçemizde güreş, at yarışları, müzik, sinema, yelken, çilek festivalleri yapılmıştır. Belediye başkanı Rasim Çam’ın gayretleri ile 30 Temmuz 2023 Pazar günü ilçe merkezinde 1.Balkız Bal Festivali yapılacağını daha önce yazmıştım. Düzce belediye başkanı Faruk Özlü’nün destekleri ile THM sanatçısı Nazlı Öksüz ilçemiz sanatçılarından Aydın Yiğit ve sürpriz sanatçıların sahnede olacağını bizzat başkanımız Rasim Çam ifade etti. İnşallah bir aksilik olmaz da ilçemiz halkının sıkıntılı ve zor bir dönem geçirip afetlerle boğuştuğu bu  günlerde  güzel bir moral kaynağı olur.

              İnsan hayatında sosyal ve kültürel etkinliklerin ayrı bir yeri vardır. Her şey unutulur bu güzel günler her zaman hatırlanır. Benim akranlarım ve bizden önceki nesil çok iyi hatırlar. Eski yıllarda ilçemizde bu kültürel etkinlikler daha çok yapılırdı. Bugünkü hükümet konağının bulunduğu yerde ağustos – eylül aylarında  yapılan panayırları ve güreş festivallerini hangimiz unuturuz. Kırkpınar’ın altın kemerlisi Ordulu Mustafa lakaplı Mustafa Bük bizden biriydi. Onun sayesinde birçok güreşçiyi görmüştük. İnsanlar ulam ulam köylerden gelir hep beraber eğlenmenin tadını çıkarırdı. Hele Atasoy sinemasında izlediğimiz eski Yeşilçam filmlerini kim hatırlamaz. Zeki ve Aziz Atasoy kardeşlerin bu ilçenin kültür değerlerinde büyük emeği var. Bu ilçe  onlar sayesinde 50-60 yıl önce sinema ile tanışmıştı. Daha sonra Şevket Yıldırım başkan zamanında hıdrellez şenlikleri ve yelken şenlikleri yapıldı Bünyamin ve Muzaffer başkan da müzik festivalleri yaptılar. “Yığılca’nın Ekoturizm” potansiyeli adlı yazımda belirttiğim gibi festivalin Balkız Bal Festivali olarak yapılması isabetli olmuş. Başkan Rasim Bey’i tebrik ederim. 11-12 Ağustos 2022’de Karakaş köyü civarında  bal tutması nedeniyle yakalanan ve tedavi edilip tekrar doğaya salınan Balkız adını verdiğimiz ayı yavrusu ilçemiz ve ilimizin tanıtımı konusunda büyük bir başarıya imza atmıştı. Özellikle Düzce belediye başkanı Faruk Özlü’nün tedavi esnasında Balkız’a armut ikram edip sosyal medyada paylaşması ilçemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlamıştı.Tabii onun acı bal yiyerek sarhoş haline gelmesi balımızı tanıtmış akabinde hem Balkız hem de arı heykelleri yapılmıştı.

        Melen deresi kıvrım kıvrım akıyor,

        Lale Sümbül,mor Menekşe açıyor,

       Yığılca gurbetçilerin yollarına bakıyor,

        Haydin dostlar Balkız bal festivaline.

       Değerli Okuyucular, 30 Temmuz 2023 günü 1.si yapılacak  “Balkız Bal Festivali” ne halk olarak katılıp destek vermeliyiz. Gerekli katılım olmazsa bundan sonraki yıllarda  ilgililer böyle etkinliklere teşebbüs etmezler. Festival afişlerinde programı ve içeriğini göreceksiniz.Eski festivallerde gurbetçilerimiz dernekler sayesinde katılım sağladı. Derneklerimiz zaten federasyon kurdular. Festivale gereken önemi verip katkı vereceklerine inanıyorum. Yığılca derneği başkanı Gökhan Bey’e büyük iş düşüyor. Yığılcanınsesi gazetesi sayesinde gereğini yapacaktır. Benim tavsiyem başkan Rasim Bey festival komitesi oluşturup görev bölümü yapmalıdır. Arıcılarımız ve üreticilerimiz festival günü statlar  oluşturup ürünlerini pazarlayabilir. Festivalle  sanatçıların sahne alacağı bir müzik şöleni değil ilçemiz esnafı ve halkına ekonomik destek sağlaması amaçlanmalıdır.. Haftaya 1-8 Ağustos tarihlerinde Dünya Düzce Günleri var. Bu yıl 2.si düzenlenecek ve sekiz gün sürecek etkinliklerde insanlar müziğe doyacak. Drone ile çekilen video görüntüleri sinevizyon olarak müzik şöleni aralarında gösterilip tanıtım ön planda tutulmalıdır. Ayrıca Tursap, basın,haber kanalları davet edilip festivalin hiç değilse Balkız kadar tanıtıma katkı vermesi sağlanmalıdır. Güzel ve başarılı bir festival dileklerimle; simdilik dostlukla kalın, hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BALKIZ BAL FESTİVALİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!