Turizm yazarlarından Düzce’ye ziyaret

featured
service

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı birimi olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) koordinatörlüğünde ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde, “Bitinya Rotası”nı izleyen Orta Avrupalı turizm yazarları Düzce’yi ziyaret etti.

Bakanlığa bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın yurt dışında sosyal medya ve dijital mecralarda reklam ve tanıtım çalışmaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, Düzce’nin tarihi, kültürel ve turistik alanları, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan’ın refakatinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yetkililerinin katılımlarıyla, Orta Avrupa ülkesinden gelen turizm yazarlarına tanıtıldı.

PEK ÇOK ÜLKEDEN GELDİLER!

Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda ön plana çıkması ve ülkenin turizm potansiyelinin arttırılması amacıyla, 15-18 Ağustos 2023 tarihlerinde, “Bitinya Rotası” üzerinde bulunan İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Düzce ve Bolu illerini kapsayan gezi programı çerçevesinde, Romanya, Belçika, İtalya, Arnavutluk, Polonya ve Macaristan’dan Düzce’yi ziyarete gelen turizm yazarları ile, tarihi geçmişi 3.Yüzyıla uzanan Prusias ad Hypium Antik Kenti, Roma Tiyatrolarının nadir örneklerinden biri olan Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosu, Konuralp Tekke Cami ve Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı ziyaret edildi.

Ardından misafirlere Düzce Mutfak Sanatları Merkezinde yöresel lezzetlerden oluşan menü ikram edildi. Menüde sunulan Coğrafi İşaretli Melengücceği Tatlısını çok beğendiklerini ifade eden turizm yazarları, tatlıyı ülkelerine de götürmek istediklerini ifade ettiler.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Bitinya Rotası” gezi programında Düzce’nin tarihi, kültürel ve turistik değerleri başarılı bir şekilde tanıtılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Turizm yazarlarından Düzce’ye ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!