Zafer değil, seferle görevliyiz!

featured
service

Yazıyorum yazmasına da kaç kişi okuyor ki… Hadi okudu diyelim bizi kim takar ki… O kadar gayret et, o kadar çalış sonucu bu mu olacak? Savaşa gidiyoruz gitmesine de ya mağlup olursak…

Genelde bu ve buna benzeri cümleleri çok duymuşsunuzdur. Bir moral ve motivasyon bozukluğu, belki de karşılığı maddi veya manevî olarak görülmeyen bir çalışmanın ruhumuzda bıraktığı enkaz desek herhalde abartmış olmayız.

Oysa ne yaparsak… Ne yazarsak yazalım…

Nasıl bir hizmetin içinde bulunuyor olursak olalım amelimizde fiillerimizde rıza-i İlahi olmalı. Bizler hangi işin içinde bulunuyorsak bulunalım yaptığımız işin neticesini sadece ve sadece Cenab-ı Allah’tan beklemeliyiz. Sonucu, odaklandığımız işlerden gelecek maddi veya manevî mükafat veya taltif yerine, sadece ve sadece O’nun rızasını kazanmak, kazançların en güzeli olsa gerek.

Amelinizde rıza-yı İlâhî olmalı. Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabul ettirir, onları da razı eder. Onun için Cenâb-ı Hakkın rızasını esas maksat yapmak gerektir.

***

Hz. İbrahim kıssası!

Hz. İbrahim kıssasını hatırlayalım… Kabe’yi inşa ettikten sonra, Yüce Allah “Bütün insanları tavafa çağır” buyurmuş.

O da; “Ya Rabbi ben bütün insanlara sesimi nasıl duyurayım?” demiş.

Rabbimiz şöyle buyurmuş: “Sen insanları Kabe’yi tavafa çağır! Senin sesini duyuracak olan biziz!”

Görüyoruz, o çağrıya hala insanlar dünyanın dört bir yanından koşuyorlar.

Biz Hz. İbrahim (A.S.) gibi, Peygamberimiz (S.A.V.) gibi, gerçek İslam’ı seslendirelim ve çarpık din anlayışlarına tepki gösterelim ve dur diyelim, sesimizi duyuracak ve tesirini halk edecek olan Rabbimizdir.

Kudüs fatihi…

Selahattin-i Eyyubi…

Kudüs seferine çıkarken hocası ‘atının alnında zafer görüyorum’ dediği Selahattin Eyyubi, ‘biz seferden sorumluyuz, zaferden değil’ diyerek, yüzlerce yıl önceden bugüne, bizlere büyük bir ders vermiştir…

Bizler de her ne yapıyor olursak olalım, içinde, ucunda, kenarında bulunuyor olursak olalım, bu sözü hiçbir zaman unutmayalım;

“Zafer değil, seferle görevliyiz.” Bülent Alptekin’den istifade edilmiştir. Hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zafer değil, seferle görevliyiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!