Vali Aslan’dan Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

featured
service

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Düzceli gazetecilerle bir araya gelen Aslan ziyaretinde net mesajlar vererek, vatandaşların ve Düzce’nin her zaman yanında olacaklarını, toplumun sırtına kene gibi yapışan organize suç örgütleri ve diğer suç ve suçlulara karşı ise kararlı bir şekilde karşı duracaklarını söyledi.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, iade-i ziyaretleri kapsamında Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Vali Aslan’ı Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İslam Keleş, yönetim kurulu üyeleri ile cemiyet üyesi gazeteciler karşıladılar.


Vali Selçuk Aslan, cemiyette net ve önemli mesajlar verdi. Kamu hizmetleri noktasında basın ve medyanın kendilerine her zaman yardımcı olduğunu söyleyen Aslan “Kurumsal anlamda iade-i ziyaret için cemiyetinize gelmeyi uygun gördük. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Demokrasilerde yasama, yürütme, yargı erki vardır. Dördüncü kuvvet olarak ise medya tanımlanır. Medya bizim gözümüz, kulağımız oluyor. Zaman, zaman gündemde kaçırdığımız konular olabilmekte sosyal medya mecralarında da yaptığınız yayınlarda da bizleri de haberdar ediyorsunuz. Vatandaşın sesi olmak gerek siyasal yönetimde, gerek kamu hizmetleri noktasında çok daha hızlı aksiyon alma fırsatını bizlere sunuyor” dedi.

“HER KARARIMIZDA KAMU YARARI GÖZETİYORUZ”

Devleti zarara uğratmamak için her kararda kamu yararı gözettiklerini söyleyen Aslan, “Geçmiş kamu yöneticileri gibi Düzce’de belli bir çizgide yürüme kararındayım. Temel amacımız aziz milletimize hizmet etmek. Aldığımız her kararda kamu yararını gözetiyoruz. Olası bir ziyan durumu ihtimali ortaya çıktığında da alacağımız tedbirlerle o zararı asgari seviyede sınırlamaya çalışıyoruz. Kamu sorumluluğu içinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Vali Aslan, devletlerin varlık sebebinin vatandaşa hizmet olduğunu vurgulayarak “ Devlet olmanın varlık nedeni vatandaşına hizmettir. Bizler vatandaşımıza hizmet noktasında bu milletin hadimiyiz. Düzce’de bulunduğumuz dönemde taş üstüne taş koymaya, bu şehirde huzur içinde yaşamasını sağlamaya yönelik gayretler içinde olacağız. İstikametimizden şaşmayacağız” dedi.

“DÜZCE SOSYOEKONOMİK OLARAK İYYİ DURUMDA”

81 vilayet içinde Düzce’nin iyi durumda olan iller arasında yer aldığını söyleyen Aslan, “Düzce’de mesaimize başlarken konuşmamızda vurguladık. Düzce’de kamu hizmetleri gerçekten 81 vilayette ki görevimiz itibarıyla kıyaslayarak durumdayım. Sosyoekonomik göstergeler anlamında değerlendirme yapacak olursak Düzce iyi durumda. Bir acı üzerine bir kent kuruldu. Düzce’de sorunlar var mı? Tabi ki var. Ancak 81 vilayetle kıyas yapıldığında iyi durumdayız. Yatay mimarinin en iyi şekilde uygulandığı bir kentteyiz. Şehrin yayılması pek çok anlamda şehirsel sorunları azaltma yönünde ilerliyor. 81 vilayette refah seviyesi ilk 20 içinde” dedi.

“DÜZCE CAZİBE MERKEZİ”

Düzce’nin nüfusunun hızla arttığınız söyleyen Aslan “İş dünyası ile temaslarımız devam ediyor. İş dünyasının zikrettiği sıkıntı iş gücü. Şehrimizi sosyoekonomik durumuna ve nüfusuna baktığımızda şehrimiz geçen yıl 31 Aralık itibarıyla 405 bin nüfusa sahipken bugün 411 bin nüfusa gelmiş durumda. Cazibe merkezi haline gelen ve büyüyen bir Düzce’den bahsediyoruz. Emek yoğun sektörden teknoloji yoğun şehre doğru geliştiğini görüyoruz. Endüstriyel tarımın hemen her kolunun yapılabildiği özellikle fındık konusunda bir uzmanlaşman olduğu yerden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAMU DÜZENİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Vali Aslan, kamu düzeni konusunda taviz vermeyeceklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde tamamladı; “ Düzce’de el ele pek çok güzelliklere imza atacağımıza inanıyoruz. Tabi ki sorunlar var Sorun olmasa kamu organizasyonuna ihtiyaç olmaz. İlk zamanlar vurguladığımız gibi asla taviz vermeyeceğimiz husus kamu düzeninin devamı. Kamu düzeni konusunda devlet iradesi sıkı durmazsa orman kanunları geçeli olur. Asayişi tesis eden bir kurum olmaz. Geldiğimiz günden beri ajandamızın bir kenarında kamu düzeni konusunda çalışıyoruz. Düzce’nin hassasiyetleri konusunda kararla çalışıyoruz. Üniversitemiz açıldı, 30 binden fazla öğrencimizi Düzce’de misafir ediyoruz. Bizde onların eğitimi için güvenli ortam sunmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde olması için mesai harcıyoruz. Her çağın kendisine göre sıkıntıları ve sorunları var. Teknoloji gelişmesi ile hayatımızın her alanına dokunmakla birlikte teknolojiye bağlı tehditlerde gelişiyor. Narkotik suçlarla birlikte her hanede sorun yaşatan hususlardan birisi sanal kumar, sanal bahis konularıdır. Tefecilik konuları radarımız içinde. Terörle mücadele, düzensiz göçle mücadele ve narkotik suçlarla mücadele radarımız içinde. Toplumun sırtına kene gibi yapışan organize örgütlerle mücadelecimiz devam edecek. Geçen sene Kasım ayında şiddetli ir deprem yaşadık. Düzce ekseninde can kaybı yok. Mal kaybı oldu ama bulunduğumuz kuşak bir kez daha bize afetleri hatırlattı. Sellerle mücadele ediyoruz. Devletimiz çok kararlı şekilde Düzce ovasını çeviren dere ve ırmakları kontrol altına almak konusunda çalışma yapıyoruz. İnşallah bir yaz boyunca doğa bize izin verirse biz gerekli çalışmaları yapacağız. Ancak seller ve afetler bizim yaptığımız alıp gidiyor ve geriden başlamak zorunda kalıyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği anlamında kamu ve STK’larımız çok iyi çalışıyor. Hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Devletin şefkatli kolları her vatandaşımıza uzanıyor. “

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Aslan’dan Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!