Yığılcalı bal üreticisinin başı ayıyla dertte!

featured
service

Yığılca’nın geriş köyünde 10 yılı aşkın süredir arıcılık yapan Musa Yalçınkaya’nın başı ayılarla dertte.

Arıcılık meseleği ile uğraşan Yığılcalı Bal üreticisi Musa Yalçınkaya, son zamanlarda bal üretimi yaptığı bölgede ayılardan kovanlarını koruyamazken bu konuda yetkililerden bir çözüm bekliyor.

12 senedir arıcılık yaptığını ifade eden Yığılcalı üretici Musa Yalçınkaya, “ Yığılca’nın Gerişler Köyü’nde arıcılık faaliyetlerinde bulunuyorum. Balımız tescilli bir baldır ve lezzet olarak eşi benzeri yoktur. Bu balın lezzeti ayıları da cezbetmiş olacak ki bizlere aman vermiyorlar. 12 senedir arıcılık yapıyorum bu sene ki gibi olaylarla hiç karşılaşmadım. Üretim yaptığım bölge köy içinde yer alıyor. Yaşam alanlarının olduğu bir konumda. Bu seneye kadar hiç ayı sorunumuz olmazdı. Fakat bu sene bir dadandılar buraya sürekli kovanlarımıza ve arılarımıza zarar verip bal üretimimizi etkiliyorlar. Biz elimizden gelen her türlü önlemi almamıza rağmen vahşi hayvan sonuçta önlem almak fayda etmiyor. Benim gibi daha birçok bal üreticisi bu konudan müzdarip. Bizler bu konuda yetkililerden yardım talep ediyoruz. Bizlere bir çözüm bulsunlar. Dünyanın emeği ve mesaisi var bu işte. Emeklerimiz ziyan oluyor.” şeklinde konuştu.

Yığılca’daki bal üreticilerinin ortak sorunu haline gelen ayı saldırılarından dolayı üreticiler bu noktada yetkililerden yardım beklerken, bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor.

2
mutlu
Mutlu
5
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Yığılcalı bal üreticisinin başı ayıyla dertte!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!