Trump’tan İran ifşaatları!

featured
service

Başkanlık seçimi çalışmalarına devam eden Donald Trump, bu sefer ABD Başkanı olduğu döneme ilişkin İran yönetimi ile arasında geçen görüşmenin detaylarını ilk kez açıkladı.

Trump’ın açıklamalarında geçen olay, geçmişte İran-ABD arasında ortaya çıkan “danışıklı dövüş” durumlarına bir yenisi olarak eklenmiş oldu.

“İRANLILAR ARADI ‘BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK’ DEDİ”

“Halep kasabı” olarak anılan İranlı general Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından İran’ın ABD üslerine yaptığı saldırıların önceden haber verilmiş olduğunu itiraf eden Trump, “İranlılar bizi aradılar ve ‘Dinleyin, başka seçeneğimiz yok’ dediler. Sizi vurmalıyız. Çünkü bizim kendimize saygımız var. Ve onları anladım.” dedi.

“GERGİN OLMAYAN TEK KİŞİ BENDİM ÇÜNKÜ NE OLACAĞINI BİLİYORDUM”

O gece gergin olmayan tek kişinin kendisi olduğunu çünkü olacaklardan haberdar olduğunu belirten Trump, “Biz onları vurduk, bir şeyler yapacaklar. Sahip olduğunuz belli bir askeri üsse 18 füze fırlatacağız dediler. o geceyi hatırlıyorsunuz. İlginç bir gece. Gergin olmayan tek kişi bendim çünkü ne olacağını biliyordum.” şeklinde konuştu.

“18 FÜZE FIRLATACAĞIZ AMA HİÇBİRİ ÜSSÜ VURAMAYACAK”

Trump şöyle devam etti:

“Bize ‘Merak etmeyin. Askeri üssünüze 18 füze fırlatacağız ama hiçbiri üssü vuramayacak.’ dediler. Bunlar çok isabetli füzeler. Bunlar aslında asla kaçırmayan füzelerdir. Çok güvenilirler, çok isabetliler.”

İran’ın sözünde durduğunu kaydeden Trump, füzelerin üsse isabet etmediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dönemin Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin daveti üzerine Irak’ın başkenti Bağdat’a giden Kasım Süleymani’nin konvoyu, 3 Ocak 2020’de sabaha karşı Amerikan ordusuna ait İHA’lar ile atılan füzeyle hedef alınmıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in de aralarında bulunduğu 5 Iraklı ile toplamda 10 kişi öldürülmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump’tan İran ifşaatları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!