Karadenizlilerin kabusu oldu!

featured
service

Düzce başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde bulunan fındık üreticilerinin adeta korkulu rüyası haline gelen bu böceği görmeniz durumunda imha etmeniz ve masum olmadığını bilmeniz öneriliyor.

Son günlerde popülasyonu artan ve paniğe neden olan kahverengi kokarca böceği böcek ile ilgili aramalar hız kazandı. Öldürüldüğü zaman çok kötü bir koku yaymasıyla biline kahverengi böcekleri oldukça merak ediliyor. 2017 yılında Gürcistan sınırından ülkemize giriş yapan kahverengi kokarca artık ülkemize yerleşip, yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı.

Düzce başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde bulunan fındık üreticilerinin adeta korkulu rüyası haline gelen bu böceği görmeniz durumunda imha etmeniz ve masum olmadığını bilmeniz öneriliyor. Varlığının tehlikeli boyuta ulaştığını belirten ziraatçılar ise fındık üreticilerinin çok dikkatli olması gerektiğini her yapılan açıklamada vurguluyor.

Karadeniz’de bitkilere dadanan ‘kahverengi kokarca’ adlı böcek türü başta fındık olmak üzere birçok bitki için tehdit oluşturuyor. 300’den fazla bitki türünde beslenebilen istilacı böceğin erginlerinin uzun mesafelere uçabilme yeteneğinde olması, yayılışını kolaylaştırıyor. Bu böcek önce bir bölgeyi, sonra genişleyerek tüm Türkiye’yi tarım aralarının tamamını tehdit ediyor. Kahverengi kokarca, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmaz. Yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karadenizlilerin kabusu oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!