Milei: Merkez Bankası kapatılacak, müzakereye kapalı

featured
service

Arjantin’in yeni seçilen Devlet Başkanı Javier Milei, ülkenin merkez bankası Banco Central de la Republica Argentina’yı (BCRA) kapatma taahhüdünü tekrar etti.

MİLEİ’DEN AÇIKLAMA

Milei’nin ofisi X’te paylaştığı mesajda “Yayılan yanlış söylentilere ilişkin olarak, Arjantin Merkez Bankası’nın kapatılmasının müzakere edilebilir bir konu olmadığını açıklığa kavuşturmak isteriz” dedi.

Seçim kampanyası boyunca Merkez Bankasını sert bir şekilde eleştiren Milei, merkez bankalarını bir “aldatmaca” ve politikacıların halka “enflasyon vergisi” dayatmasının bir aracı olarak nitelendirdi.

Irkçı popülist siyasetçi, ayrıca Arjantin pesosunu ABD doları ile değiştirme, devlet kurumlarının özelleştirilmesi dahil daha radikal reform planlarını duyurdu.

BİTCOİN EN YÜKSEK SEVİYEDE

Milei, Bitcoin’in “paranın asıl yaratıcısı olan özel sektöre dönüşünü” temsil ettiğini savundu.

Yatırımcılar, Milei’nin bu hafta kazandığı başkanlık zaferinin ardından, onun merkez bankası karşıtı ve kripto yanlısı söylemlerini memnuniyetle karşıladı. Bunun üzerine Arjantin’deki Bitcoin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine fırladı.

Son yıllardaki yüksek enflasyon ülkede hükümet ve ekonomi üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Arjantin’in yıllık enflasyon oranı Eylül 2023’te yüzde 124,4’e ulaştı.

Milei, 10 Aralık 2023 tarihinde Arjantin’in bir sonraki devlet başkanı olarak resmen göreve başlayacak.

euronews

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milei: Merkez Bankası kapatılacak, müzakereye kapalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!