MEVZU BAHİS YIĞILCA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

featured
service

       Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, 2024’ün ilk haftasındayız. Ülkemizin 2024 yılı merkezi bütçesi mecliste kabul edilip onaylandı. Oradan illerin durumuna ve gücüne göre pastanın paylaşımı yapılacak. Tabii burada siyasi güç, ekonomik durum ve vekillerin becerisi ön plana çıkacak. Daha sonra sıra illerdeki mahalli bütçe ve 2024 yılı planlamalarına gelecek. Burada görev; Vali Bey, İl Genel İdaresi, ildeki müdürlükler olmak üzere bürokrasiye çevrilecek. Onlar da planlamaları yaparken 2023 yılında planlanıp yapılamayanlar olmak üzere yeniden planlanan çalışmaları göz önüne alıp ilçelerin durumuna göre yatırım planlamalarını yapacaklar. İldeki bu pastadan yeterli kadar pay alabilmek için mahalli seçimde seçeceğimiz adaylar ön plana çıkacak. İşte o zaman halk olarak görev bize düşüyor. 31 Mart 2024 günü sandık başına gittiğimizde  önce köyüm, sonra ilçem anlayışı ile oylarımızı kullanmalıyız. Çünkü hizmet ilçeye geldiğinde başta kaymakam olmak üzere il genel meclisi encümenleri ve muhtarlar kanalıyla ihtiyaç olan yerlere gidecek. Belediyeler ise merkezi idare ve yarattığı kaynaklarla ilçe ve ildeki hizmetleri yürütecek. Ben de bu hafta bu konuyu gündeme getirip ilçe halkımızı bilgilendirmek istedim.

               Değerli Okuyucular, geçen haftaki yazımda 2024’e girerken yeni yılda yeni umutlara doğru demiştim. Hafta içinde eski bir öğrencimin hareketi ilçemizde büyük takdir topladı. Bulduğu parayı belediye kanalıyla sahibine teslim etmesi erdemli bir davranıştı. Önceki haftalarda ilçemizin küçük düşürüldüğü bir haberle sarsılmıştık. Böyle onurlu ve erdemli davranışlarla ilçemizin ulusal basında yer alması hepimizi gururlandırıyor. Seçimde aday olanların da birbiriyle uyumu ve birlikteliği halk olarak bizi mutlu ediyor. İnşallah bu atmosfer adaylar netleştikten sonra 31 Mart’a kadar böyle devam eder. Bu seçimdeki adayların kültürlü olduğunu söylemiştim. Zaman zaman aday adayları birebir canlı yayınlara çıkıyor. Eskiden seçim öncesi Ankara’da parti başkanları açık oturum yaparak yapacaklarını anlatırdı. Şimdi yapılmıyor. Benim bu konuda bir önerim var. Adaylar netleşince ilçe belediye başkan adayları ile canlı yayında bir açık oturum yapılabilir. Herkes projelerini önceden hazırlayacağı bir CD ile anlatıp daha sonra bir moderatör yönetiminde açılımını yaparak güzel bir canlı yayın olur kanısındayım. Böylece daha demokratik bir ortam yaratılabilir. Böyle bir ortam yaratılırsa bu Yığılca tarihinde ilk olur. Çünkü bu küçük şehrin güzel insanları ve seçilecek yöneticilerinin içinde bir imaj konusu olacağı düşüncesindeyim. İlçe olarak örnek olmuş oluruz.            

               Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir veciz sözünde:” Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. “ Ülkenin, milletin, devletin, kısaca vatanın bekası söz konusu olduğunda her şey bir tarafa bırakılır. Herkes ve her kesim aynı safta toplanır. Tek bir hedefe kilitlenir. Günümüzde de bu sözler değerini korumaktadır. İlçemizin çıkarları söz konusu olduğunda, her türlü siyasi fikirleri bir yana bırakıp tek vücut olarak hareket etmeliyiz. ‘’Söz konusu Yığılca ise gerisi teferruattır. ’’ Zor günler birlik, beraberlik içerisinde atlatılır. Yıllardır yapılmayan yollarımız, dayatma ile yapılıp ilçemizi kirleten çimento fabrikası ve taş ocakları var. İlçe merkezinde bir çevre yolumuz yok. İlçemizde yapılacak çok iş var. Eğitimde her gün geri gidiyoruz. Yığılca Eğitim ve Yardımlaşma Derneği başkanı olarak bu durumdan büyük üzüntü duyuyorum. Veliler hocam sizin görev yaptığınız yılları özlüyoruz, diyor. Bakanlık okullarda öğrencilere telefonu kullanmaya kısıtlama getirdi,  öğretmenlerin de buna uyması lazım. Bir yerlerde bir eksiklik var. Velilerin şikâyetlerinden anladığım kadarıyla okullarda yeterli denetleme yok. Ben okul müdürü iken sürekli sınıflara girer dersleri dinlerdim. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim müdürleri de öyleydi. Geçen hafta sağlıkta yapılan güzel çalışmaları dile getirmiştim. Bütün kurumlarda gerekli denetlemelerin yapılması lazım. Basın halkın sesidir. Bu görevimizi yaparak bütün kurumlarda yapılan olumlu ve güzel çalışmaları dile getiriyoruz. Bizi çekemeyenlere malzeme vermemek için olumsuzlukları yazmıyoruz. Seçimde aday olanlarda hareketleri ve sözlerine dikkat etsinler. Belediye başkanlığına, il genel meclis encümenliğine ve muhtarlığa aday olanlar varsa hiç değilse yazımın başlığını okusunlar ‘’MEVZU BAHİS  YIĞILCA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR’’ Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEVZU BAHİS YIĞILCA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!