Yığılcalı Kaymakam deprem bölgesindeki edinimlerini makale ile ele aldı

featured
service

111. Dönem Kaymakam Adayı ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emre Açar, deprem bölgesindeki görevine devam ederken edindiği izlenimler ile akademik araştırmaları sonucu yeni bir makale kaleme aldı.

1999 yılında Yığılca’da dünya gelen Emre Açar, 2023 yılında Şırnak Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Muğla İli’nde teftiş stajını tamamlayarak deprem bölgesi görevi kapsamında Adıyaman İline koordinatör Kaymakam olarak görevlendirildi.

Halen Adıyaman’da görevine devam eden Yığılcalı Mülki İdare Amiri Emre Açar’ın “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kavramı” adlı makalesi, birçok akademisyenin akademik çalışmalarının yer aldığı Adalet Akademisi Dergisi’nin 57. sayısında yayımlandı. 

DEVLET SAĞLIKLI KENTLEŞMEYİ GERÇEKLEŞTİRMEKLE GÖREVLİ

Makalenin özetinde, “1982 Anayasası’nın 57’nci maddesine göre devlet; şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler. Keza 56’ncı maddesi; herkesin sağlıklı, dengeli ve güvenli bir çevrede yaşama hakkına sahip bulunduğunu hükme bağlamakta ve devlete bu hususta görevler yüklemektedir. Yine 23’üncü maddesine göre devlet, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ile görevlidir. Bu maddeler bir bütün olarak düşünüldüğünde devletin; sağlıklı, düzenli ve dengeli bir yaşam ile çevreyi tesis etmek için ödevler yüklendiği görülmektedir” ifadeleri kullanılıyor.

BİREYLERİN TEKER TEKER SORUMLUĞU VAR

İnsanların afetlere karşı can güvenliğinin sağlanması ve yaşanabilir kentlerin oluşturulmasının önemini 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem afetinde yaşanan kayıpların tekrar gösterdiği hatırlatılan makalede, “Afetler, aslolanın can güvenliği olduğunu ortaya koyarken şehirlerin güzelleştirilerek daha yaşanılabilir kılınması gerektiğini de hatırlatmaktadır. Bu kapsamda her ne kadar asli sorumluluğun devlet tüzel kişiliğinde olması gerektiği düşünülse bile bireylerin teker teker sorumluluk yüklenmesi gerektiği aşikârdır. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile 6306 sayılı Kanun’un Uygulama Yönetmeliği bu amaçla çıkartılmıştır” deniliyor.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılcalı Kaymakam deprem bölgesindeki edinimlerini makale ile ele aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!