‘Narkotik Toplum’ ve toplumun içeriden çöküşü

featured
service

Star gazetesi Yıldırım, gündem düşmeyen uyuşturucunun toplumda yaygınlaşmasını “Narkotik Toplum” başlığı altında ele aldı.

“NARKOTİK TOPLUM”

Kovit zamanlarında da “epidemik toplum” olmuştuk. Şimdi bütün dünyayı saran başka bir bela var: Uyuşturucu. Bu açıdan da artık bir Narkotik Toplum doğuyor.

Esrar, Avrupa ülkelerinde gündelik hayatın bir parçası. Uyuşturucu maddeler, bağımlılık hapları, eroin… Her gün bilim bunlardan yeni bir tane üretiyor! Kahrolsun Kimya terörizmi! Endüstrisi oluşmuş. 2000 yılların başında yaptığımız bir bağımlılık çalışmasında, “bağımlılık endüstrisi” kavramını kullanmıştım. Çünkü uyuşturucu etrafında büyük bir sektör, pazar ve kâr oluşmuş durumda. Bağımlılık endüstrisi ile beraber “uyuşturucu çeteleri”, “uyuşturucu lobileri” ve “uyuşturucu baronları” gibi çeşitli gruplar ortaya çıkmış. Bunlar devletler ve istihbarat yapılarıyla çalışıyor.

45 İLE BULAŞMIŞ

Türkiye, son bir yıldır bu yapılara karşı büyük bir mücadele ortaya koyuyor. İşte çıkan son haberlerden birisi: “Uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik 45 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-43’ operasyonlarında 1 ton 661 kilogram uyuşturucu madde ve 417 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 305 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını açıkladı”.

Türkiye, büyük mücadele veriyor şuan. Bunu yürüten İçişleri Bakanı toplumda büyük bir sempati topluyor. Bu haber hem başarılı mücadeleyi gösteriyor hem de uyuşturucunun yayılım boyutlarını. 45 ilde operasyon yapılıyor. Demek ki 45 ile de bulaşmış. 1 ton 661 kilo madde ve 417 bin uyuşturucu hap. 305 tacir ve sokak satıcısı. Bu veriler bile başlı başına narkotik toplumsal durumla yüz yüze olduğumuzu gösteriyor.

NARKOTİK TOPLUM NEDİR?

Narkotik toplum nedir? Toplumun gençlerine, okullarına, ailelerine, zengin ve fakirlerine, dindar ve dinsizlerine uyuşturucunun yayılarak yaygınlık kazanmasıdır. Uyuşturucunun sınır tanımaz biçimde toplum içinde yayılım göstermesidir. Kötü, günah, haram, yasak, ölümcül gibi vasıflarla algılanma egemenliğini kaybetmesidir.

İNSANLARDA ARTAN TATMİNSİZLİKLER

Narkotik toplumsal durum Türkiye’ye özgü değildir. Bütün dünyada yayılıyor. Aşırı hazza çağrı var ve haz kışkırtılıyor. Sürekli hazla kışkırtılan insanlar, gün geçtikçe tatminsizlikleri de yükseliyor. Bundan dolayı da daha fazla haz peşinde koşmaya başlıyorlar. Ekstazi hali de tek ve egemen bir duygu haline geliyor. Maddi ekstaziden bahsediyorum. Çünkü maddi üretim ilişkilerinin hegemonyasında yürüyen toplumlarda yaşıyoruz. Buna göre de coşku ve haz parada, kadında, sınırları çiğnemede, güç tutkusunda aranıyor. Bunlar tatmin edildikçe önemini kaybediyor ve daha fazlası isteniyor. Bunun için de insanlar uyuşturucuya koşuyor.

TOPLUMU İÇERİDEN ÇÖKERTİYOR

Elbette, fakir sınıflar ve orta sınıflar da hazla kışkırtılıyorlar. Onlar da bu hazlara ulaşamamanın boşluğunu, uyuşturucu madde ve haplarla karşılıyor. İyinin belirsizleştiği, “ahlak ama kime göre” denildiği, en sahih ve güvenilir olan din değerlerinin kayganlaştığı ortamlarda insanlar uyuşturucuyu “kötü” olarak algılamaktan uzaklaşıyor. Onlara zevk vermesi öne çıkıyor. Haz ve zevk merkez oluyor.

Haz ve zevkin yüceltildiği toplum, haz toplumu haline gelince arkasından da narkotik toplum geliyor. Gençleri, aileleri, Müslümanları, şehirleri yıkmaya başlıyor. Ruhları da bedenleri de yağmalıyor. Toplumu içerden çökertiyor. Deprem gibi yıkıp geçiyor. Sosyal ölümler getiriyor. Neslin güvenliği kalmıyor. Geleceğimiz yok ediliyor.

Türkiye’de uyuşturucuya karşı yapılan mücadeleler toplumda büyük bir teveccühle karşılanıyor. Şükürler olsun ki hala toplumumuz narkotik toplum olmaya karşı direniyor. Egemen küresel hazcılığa tamamen kapılmış değil. Artık asayiş tedbirleri kadar araştırma merkezleri ve akademik çalışmalarla da yerimizi almamız gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Narkotik Toplum’ ve toplumun içeriden çöküşü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!