Evlilik kredisi yaş sınırı var mı? Evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları

featured
service

Devlet yeni evlenecek gençlere belirli şartlar dahilinde faizsiz ve 2 yıl geri ödemesi olarak 150 bin TL kredi verileceğini duyurmuştu. Evlenecek genç çiftlere verilecek 150 bin TL değerindeki evlilik kredisinin şartlarının belli olmasıyla birlikte bu konudaki araştırmalar da hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilgili açıklamarda bulundu. Peki, evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Evlilik kredisi yaş sınırı var mı? 150 bin TL kredi başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Bakan Göktaş, “İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat’ta almaya başlayacağız.” açıklamasında buldu.

Evlilik kredisi yaş sınırı var mı?

Göktaş, “Yaş gruplarına ilişkin incelemeler yapıldı. Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında; Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacağı açıklanmıştı.

Bakan Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlilik kredisi yaş sınırı var mı? Evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!