Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2024 bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatırılacak?

featured
service

Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte Ramazan Bayramı’nda verilecek olan emekli ikramiye ücretide gündeme geldi. İşte cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklama ve emekli bayram ikramiyesi detayları…

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu mitinginde milyonlarca emekli ilgilendiren açıklamayı yaptı. Erdoğan, 2024 yılında bayram ikramiyelerinin %50 zamlı olarak hesaplara yatırılacağını; “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarini tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz.” sözleriyle belirtti.

Bayram ikramiyelerinın 2000 TL’den 3000 TL’ye yükseltilmesine ilişkin düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan sekizinci yargı paketinde yer aldı. TBMM tarafından onaylandıktan sonra netleşen 3000 TL emekli bayram ikramiyelerinın ramazan bayramından önce verilmesi planlanıyor.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman başladı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yılda iki kere Ramazan ve kurban bayramlarında verilen emekli bayram ikramiyeleri ilk olarak 2018 yılında 1100 TL olarak hesaplara yatırıldı. Düzenli olarak zamlanan emekli bayram ikramiyesi 2024 yılı zamlarının ardından, yine Cumhurbaşkanının talimatıyla 3000 TL olarak güncellendi. Bu vesileyle emekliler 2024 yılında 6000 TL emekli bayram ikramiyesi almış olacak.

Yaşlılık aylığı ne kadar?

65 yaş ve üzeri olan, belli kriterleri yerine getiren kişilere verilen ve halk arasında yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş maaşı 2024 Ocak ayı zammı ile birlikte 3504,84 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ikinci kez zamlanan yaşlılık maaşı 2348 TL olarak veriliyordu. Her kalemde yapılan zamların ardından yaşlılık maaşına da zam yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2024 bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatırılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!