Kiracıları üzecek haber!

featured
service

Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası uygulamaya alınan konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeye ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren haber Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Özellikle son iki senedir kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası kiracı ve ev sahipleri karşı karşıya gelmiş ve kira artışları için yüzde 25 sınırı uygulanmaya başlanmıştı. Bakan Tunç, 1 Temmuz’da sona erecek düzenlemenin uzatılmayacağını söyledi.

Tunç “Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Kiracıları üzecek haber!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!