Türk savunma sanayiinden Katar’da gövde gösterisi! 40 şirket katıldı

featured
service

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Doha’da düzenlenen 8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2024) kapsamındaki resepsiyonda, Türkiye’nin 40’tan fazla şirketle en yüksek katılımı gösteren ülke olduğunu açıkladı.

Türk savunma sanayisi bünyesindeki 40 şirketin temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, Görgün savunma sanayindeki gelişmeleri ve Türkiye’nin başarılarını vurgulayarak, bu alandaki yerlilik oranının yüzde 80’leri aştığını belirtti. Savunma sanayindeki yüksek teknoloji ürünlerini dost ve müttefik ülkelerle paylaşarak ihracatı 10 yılda 4,5 kat artırdıklarını dile getiren Görgün, geçen yıl dünya genelinde 185 ülkeye 230 çeşit savunma sanayi ürünü satarak 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

DIMDEX 2024 fuarına en çok firma ile katılan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Görgün, bu etkinliğin Türk savunma sanayi firmaları için önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, fuarın küresel iş birliklerine ve anlaşmalara vesile olmasını temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk savunma sanayiinden Katar’da gövde gösterisi! 40 şirket katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!