Yığılca’da Ramazan’ın heyecanı camilerde yaşandı

featured
service

Ramazan Ayının heyecanı Yığılca’yı sardı. Yılın ilk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelişiyle birlikte dün gece ilk teravih namazı kılındı ve 2024 yılının ilk sahuru yapıldı. Yığılca’da Ramazan ayı münasebetiyle kılınacak olan teravih namazı öncesi vatandaşlar camilere akın etti. Merkez Pazaryeri Camiinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen teravih namazı öncesinde İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan-ı Şerif karşılama merasimi düzenlendi.

Müftü İbrahim Arvasi ve İmam Katibleri tarafından hazırlanan programa vatandaş büyük ilgi gösterdi. Müftü arvasinin yapmış olduğu vaiz sonrasında da bu senenin ilk teravih namazı kılındı.

Müftü İbrahim Arvasi Ramazan-ı şerif hakkında yaptığı konuşmasında’ “Bereket ve mağfiret mevsimi ramazan ayına kavuşmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bu gece ilk teravih ve ilk sahurla ramazan ayını idrak etmiş olacağız. Bizleri yeniden bu mübarek mevsimle buluşturan Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd-ü senalar ediyoruz. Rahmet ayı ramazanın ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesi için Cenab-ı Mevla’ya niyazda bulunuyoruz.
Mübarek ramazanın merhamet ikliminden hakkıyla istifade ederek başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla’ya dua edelim. Dökülen kanın durması, yetim feryatlarının dinmesi, mazlumların gözyaşlarının silinmesi, bütün kardeşlerimizin bir an önce zulümlerden kurtulması için sözlü dualarımızı fiili dualarımızla destekleyelim.
Bu vesileyle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Ramazanın rahmet, bereket ve huzur ikliminden bütün insanlık olarak nasiplenebilmeyi Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da Ramazan’ın heyecanı camilerde yaşandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!