İbrahim Keloğlan’ın cezası belli oldu mu? Eros’u öldüren adamın cezası ne oldu?

featured
service

İstanbul Başakşehir’de 6 dakika boyunca tekmeleyerek öldürdüğü kedi için mahkemeye çıkan İbrahim Keloğlan’ın serbest bırakılması sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. İkinci mahkemenin ardından İbrahim Keloğlan’ın cezası belli oldu.

İbrahim Keloğlan’ın cezası belli oldu mu?

İstanbul Başakşehir’de “Eros” isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan isimli şahısın 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenerek tahliye edilmesi tepki çekmişti. Keloğlan kararın bozulması ardından bugün ikinci hakim karşısına çıktı.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık İbrahim Keloğlan ve taraf avukatları katılım gösterdi. Aynı zamanda hayvan hakları savunucusu onlarca avukatta salonda hazır bulundu. Mahkeme İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin davaya katılma talebini reddetti. Ayrıca siyasi partilerin ve birçok STK avukatları da davaya katılma talebinde bulundu.

İbrahim Keloğlan’ın savunması

İbrahim Keloğlan mahkemede savunmasını; “Daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alalarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi.” sözleriyle yaptı.

Savunma anlarından mahkemede gülüşmeler yaşandı.

Konuşmasının devamında; “Bunlarla yetinmeyip bir hayvan barınağına bağışta bulundum. Elimden geldiğince bunları yapmaya devam edeceğim. Psikolojik destek alacağıma söz veriyorum. Bu olay yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiler.” Açıklamasını yapan Keloğlan’a hakim; “İçinden geleni söyle, ezber yapma” uyarısında bulundu.

Eros’u öldüren Keloğlan’ın cezası

Mahkeme sanığı “Kasten hayvan öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İbrahim Keloğlan’ın cezası belli oldu mu? Eros’u öldüren adamın cezası ne oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!