Fındıkta zirai don tehlikesi!

featured
service

Düzce’deki çiftçiler zirai dona karşı uyarıldı. Tarım Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere zirai don hadisesinden korunmak için yapılması gerekenler anlatıldı.

Şubat ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle meyve ağaçları çiçek açmıştı. Düzce’de geçtiğimiz günlerden itibaren soğuk hava dalgasının etkili olmasıyla birlikte ise çiftçileri zirai don korkusu sardı. Uzmanlar çiftçileri zirai dona karşı uyarırken yapılması gerekenleri de aktarıyor. Don olacağı beklenen gecelerden önce bahçelerin sulanması gerektiğini belirten uzmanlar Bahçenin değişik yerlerinde özellikle de rüzgarın geldiği yönde bol duman veren sap, saman, kuru ot, fındık zurufu, paçavra gibi maddeler yakılarak bitkilerin ve arazi yüzeyinin duman içinde kalmasının zirai dona karşı etkili olacağını belirtiyor. Yine bir başka öneri ise kültürel önlemler ile bitkilerde meydana gelebilecek don zararı önlenebilir ya da azaltılabilir. Don tehlikesi bulunan yerlerde bahçe tesisinde dona karşı dayanıklı ilkbaharda geç uyanan çeşitler tercih edilmeli, bitkinin soğuğa hassasiyetini arttıracak olan fazla azotlu gübrelemeden kaçınılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fındıkta zirai don tehlikesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!