Yığılca’da yüzyıllık gelenek devam ettiriliyor

featured
service

Yığılca’nın Yoğunpelit Köyü’nde yüzyıllardır devam ettirilen gelenek yaşatılmaya devam ediyor.

Yoğunpelit Köyü’nde atalarından miras aldıkları iftar geleneğini sürdüren vatandaşlar, yüzyıllardır süren bu geleneği gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor. Tüm köylüler tarafından sürdürülen bu gelenek ile gencinden yaşlısına herkes aynı sofrada buluşup, orucunu açarak iftar yapıyor.

Yüzyıllardır bu şekilde sürdürülen bu gelenek, genç nesillere aktarılarak yaşatılması ve devam ettirilmesi hedefleniyor. Geleneksel iftar etkinliğine konuk olan İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi’de, bu geleneğin sürdürülmesi ve yaşatılmaya devam ettirilmesi için destek olacaklarını açıkladı.

İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi yapmış olduğu açıklamasında, ‘’İlçemiz Yoğunpelit köyü sakinleri Atalarından tevarüs eden bir geleneği yaşatmaya devam ediyorlar. Köy halkının tamamı; genci, yaşlısı, erkeği, kadını, misafiri, yolcusu 7’den 70’e herkes iftar sofrasında bir araya gelip hep beraber iftar ediyorlar. Bizlerde bugün Çağlardan beri kurulu olan bu sofrada onlarla beraber iftarımızı yaptık, vaazu nasihatte bulunup, hep beraber teravih namazlarımızı eda ettik.’’ ifadelerini kullandı.

6
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da yüzyıllık gelenek devam ettiriliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!