Batı Karadeniz için zirai don tehlikesi!

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarının ardından, Türkiye Ziraat Odaları Birliği yetkilisi Arslan Soydan, Batı Karadeniz için zirai don riskinin sürdüğünü belirtti.

Batı Karadeniz ve Karadeniz’in zirai don tehdidi altında. Bu durum, bölgedeki fındık üreticilerini zirai don tehlikesi konusunda endişelendirdi.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde devam eden kar yağışının, fındık için zirai don riskini artırdığını ifade etti. Soydan, özellikle mart ayının bu risk için kritik bir dönem olduğunu vurguladı.

GEÇMİŞTE YAŞANAN ZARARLAR HAFIZALARDA

Soydan, 2014 yılında yaşanan ve fındık rekoltesinde büyük kayıplara yol açan zirai don olayını hatırlatarak, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için üreticilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

METEOROLOJİK UYARILAR

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü, Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde 23 Mart’tan 25 Mart’a kadar hafif, yer yer orta şiddette zirai don beklendiğini duyurdu. Bu uyarı, üreticilerin önlemlerini artırmasına neden oldu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR KRİTİK

Soydan, önümüzdeki 2-3 haftalık sürecin, fındık için son derece önemli olduğunu ve bu dönemde yaşanabilecek zirai don olaylarının, ciddi zararlara yol açabileceğini belirtti.

ÜRETİCİLERE ÖNERİLER

Fındık üreticileri, zirai don riskine karşı alınabilecek önlemler konusunda bilgilendiriliyor. Geçmişte yaşanan zararların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması, bu dönemde büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Batı Karadeniz için zirai don tehlikesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!