ABD’de gemi çarpması sonucu köprü yıkılmıştı! ”Yapılması hızlı olmayacak”

featured
service

Beyaz Saray’da günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buttigieg, Baltimore Limanı’nın Amerika’nın tedarik zincirleri ve ekonomisi için kritik bir merkez olduğunu belirtti. Ancak bölgedeki uluslararası limanın yeniden açılması için henüz bir tarih vermedi.

Yeni bir köprünün inşasıyla ilgili olarak “Bu süreç hızlı olmayacak.” diyen Buttigieg, Baltimore’daki köprünün orijinalinin 5 yılda tamamlandığını hatırlattı ve yeniden inşası için ülkenin altyapı harcamaları için hazırlanan bütçe paketine her siyasi kesimden destek gerektiğini vurguladı.

Baltimore Limanı’ndaki kazanın bölge ekonomisine etkileri hakkında endişelerini dile getiren Buttigieg, limanda faaliyet gösteren işletmelerde yaklaşık 8 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çekti.

Kazada “trajik bir şekilde” 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kişinin ağır yaralandığını belirten Buttigieg, “Bunlar, çoğumuz uyurken gece vardiyasında yol onarımı için çalışan işçilerdi.” dedi.

Olay, Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü’ne dün yerel saatle 01.30 civarında büyük bir kargo gemisinin çarpmasıyla meydana gelmişti. Köprünün büyük bir kısmı çökerken, köprü üzerindeki birçok araç Patapsco Nehri’ne düşmüştü.

Maryland Ulaşım Müdürlüğü, köprüye çıkan tüm yolların çift taraflı trafiğe kapatıldığını duyurmuştu. Kazanın ardından eyalette “acil durum” ilan edilmiş, arama kurtarma ekipleri kaza sırasında köprüde çalışan 8 inşaat işçisinden 2’sini kurtarmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de gemi çarpması sonucu köprü yıkılmıştı! ”Yapılması hızlı olmayacak”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!