ABD, İran destekli Husilere ait 4 İHA’yı vurdu

featured
service

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, dün Yemen’deki Husilere ait 4 İHA’ya karşı gerçekleştirilen “savunma saldırısı” hakkında bilgi verdi. Açıklamada, bu saldırıların ABD araçlarında herhangi bir hasara neden olmadığı belirtildi ve bu eylemlerin, seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası sularda ABD Donanması ve ticari gemiler için güvenli bir ortam sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Yemen’deki İran destekli Husilerin, Gazze’deki İsrail saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koydukları ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenledikleri belirtildi. Husilerin bu eylemleri sonrasında birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldığı ifade edildi.

18 Aralık 2023’te, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle ABD’nin öncülüğünde bir grup ülkenin katılımıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğu açıklandı. ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husi güçlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlara yanıt olarak Husilerin, tüm ABD ve İngiltere gemilerini hedef alacaklarını duyurdukları belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD, İran destekli Husilere ait 4 İHA’yı vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!