Çalışan annelere 325 euro destek | Bakıcı ve kreş için devlet destek mi veriyor?

featured
service

Çalışan annelere destek vermek için yeni projelere imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ikinci adımı attı. Emzirme ödeneği, çalışan annelere destek, doğum desteği ve daha birçok çalışmanın üzerine şimdi ise İş Pozitif Kadın İstihdam Programı’nı devreye sokmak için plan yapılıyor. Peki ama bakıcı ve kreş için devlet destek mi veriyor? İşte detaylar…

Çalışan annelere 325 euro destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X hesabından yaptığı paylaşımda 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu. Işıkhan, çalışan kadınların yanında olduğunu belirterek;

“Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK’den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek.” paylaşımında bulundu.

325 euro ne kadar yapıyor?

Anne ve bakıcılara verilecek olan 375 Euro yardımın ardından internet üzerinde ‘325 Euro ne kadar eder?’ sorusu sıklıkla araştırılmaya başlandı. Güncel kura göre şu an için anne ve bakıcılara verilecek olan destek 11 bin 222 TL.

Süt parası ne kadar?

Doğum yapan anneye, doğum sonrasında her çocuk başına bir kez olacak şekilde SGK tarafından emzirme ödeneği verilmektedir.

2020 yılı için 202,00 TL

2021 yılı için 232,00 TL

2022 yılı için 316 TL

2023 yılı için 520,00 TL

2024 yılı için 857,00 TL olacak şekilde her yıl enflasyona göre ücret artırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalışan annelere 325 euro destek | Bakıcı ve kreş için devlet destek mi veriyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!